Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekstremizam u Hrvatskoj

Stručnjak za sigurnost o Plenkovićevoj izjavi o ekstremistima: "Ne postoji snaga bilo koje skupine koja bi mogla naštetiti nacionalnoj sigurnosti"

Kako stručnjaci za sigurnost i tajne službe gledaju na vijesti o ekstremistima u redovima svinjogojaca, doznao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan od kriminalista Tonćija Prodana.

"Ekstremizam podrazumijeva stavove, uvjerenja i aktivnosti pojedinaca ili skupina koja su protivna demokratskom poretku. Oni žele na neki nasilan način promijeniti društveno i državno uređenje", pojasnio je Tonći Prodan.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin afera plin za cent Grbin komentirao smjenu Barbarića: "To je u osnovi samo priča o još jednom HDZ-ovcu"

Nije baš uobičajeno da premijer na ovaj način komentira rad tajnih službi oko situacije koja je u tijeku.

"SOA djeluje preventivno. Smisao je registrirati neke aktivnosti koje bi mogla biti devijantne", rekao je.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić bespravna gradnja - 2 Odluka premijera Barbarić ne odlazi zbog plinske afere i HEP-ovih višemilijunskih gubitaka: "Ovo su nove okonosti"

"Premijer i predsjednik države su oni koji surukovode radom obavještajnih službi i oni te informacije imaju. Ne znam koje informacije imaju konkretno u ovom slučaju. Prema prošlogodišnjem izvješću SOA-e koje je javno objavljeno ne postoji snaga bilo koje skupine u Hrvatskoj koja bi mogla naštetiti nacionalnoj sigurnosti. Je li se nešto promijenilo, to znaju svi nadležni", dodao je.

Koja vrsta nadzora se provodi i kako djeluju službe pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene