Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodne ljepote, mirisi i okusi

Iz vreve grada odselili su u mističnu Baranju i počeli se baviti - turizmom: "Nitko ne može vjerovati da smo tu, ali mi smo ovdje vidjeli budućnost"

Aktualno Galerija Baranja sve popularnija turistička destinacija - 1 Baranja sve popularnija turistička destinacija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Baranja sve popularnija turistička destinacija - 6 Baranja sve popularnija turistička destinacija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Baranja sve popularnija turistička destinacija - 5 Baranja sve popularnija turistička destinacija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Baranja sve popularnija turistička destinacija - 4 Baranja sve popularnija turistička destinacija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Baranja sve popularnija turistička destinacija - 3 Galerija 1/8 >>
Život na selu i bavljenje poljoprivredom, povratak mladih obitelji? I to je moguće - i to u Baranji! Tamo doseljavaju mladi iz gradske vreve i razvijaju posao od kojeg se može dobro i živjeti.

Dunja Dokić i suprug iz vreve gradskih ulica svoj mir pronašli su na selu. Osim života za selo su odlučili vezati i posao koji u Baranji sve više cvjeta.

Pročitajte i ovo Kopački rit PRIČA KOJA SAMO RASTE Turizam na kopnu napokon se probudio: Biser Baranje ruši rekorde, a i grad na Dravi ima svoje adute Zmajevac - 4 Oaza mira vraća u djetinjstvo Hrvatsko selo u utrci za svjetsku titulu: "Nađemo li se na toj listi od 50 ili 70 sela u cijelom svijetu..."

"Ja sam iz grada, odrasla sam u gradu isto kao i muž, svi se smiju što smo mi došli tu, nitko ne može vjerovati da smo mi tu, da se borimo s korovom, komarcima, zasađujemo živicu. Učimo se još uvijek, srećom imamo dobre susjede koji nam pomognu oko toga pa nas savjetuju.

Čuli smo da se turizam tu razvija i onda smo počeli praviti apartmane, sad ih imamo četiri. Tu smo vidjeli budućnost, doselili se u Kopačevo, za sad ostajemo ovdje. Ne idemo ni u Njemačku, ni u Irsku, ostajemo u Kopačevu", ispričala je Dunja novinarki Nove TV Matei Drmić.

A da budućnosti ima za život na selu, ali i posao pravi su primjer gospođa Mira Škrobo i njezina obitelj. Sa sedam soba kapacitet su povećali na dvadeset.

"Možemo smjestiti 40 do 45 ljudi, prije je to bilo samo vikendom, evo ove god i preko tjedna ima dosta. Većinom su domaći, kako je korona i te propusnice sad, sve je više ljudi izvana iz Europe", dodaje.

U Baranji iz godine u godinu raste broj smještajnog kapaciteta. Čak i u korona-godini Baranja je doživjela skok u broju kreveta. I ova godina, kažu, dobra je.

"Porast od nekih tridesetak novih kreveta. Baranja, ako uzmemo sve tri turističke zajednice skupa, ima preko tisuću kreveta. Ova godina je dobra i pogotovo rujan i listopad nama donose radi raznih manifestacija veći broj dolazaka, tako da mislim da će 2021. biti na razini 2019.", zaključio je direktor TZ Baranje Matej Perkušić.

A kako i ne bi bila kad turisti uživaju u baranjskim ljepotama i mirisima i okusima domaćih delicija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene