Život na selu i bavljenje poljoprivredom, povratak mladih obitelji? I to je moguće - i to u Baranji! Tamo doseljavaju mladi iz gradske vreve i razvijaju posao od kojeg se može dobro i živjeti.

Galerija


Dunja Dokić i suprug iz vreve gradskih ulica svoj mir pronašli su na selu. Osim života za selo su odlučili vezati i posao koji u Baranji sve više cvjeta.

Vezani članci Ivan i Marika Kuprešak - 3 Snalaze se kako bi obavili osnovnu higijenu, veš peru kišnicom: Načelnik je dobio nove izbore, ali njima do kuća još nisu stigle vodovodne cijevi Turisti, ilustracija - 4 Jeftinije u hotele, restorane, muzeje, na Plitvička jezera: HTZ ima novi mamac za domaće turiste, a mi smo provjerili gdje je CRO kartica

"Ja sam iz grada, odrasla sam u gradu isto kao i muž, svi se smiju što smo mi došli tu, nitko ne može vjerovati da smo mi tu, da se borimo s korovom, komarcima, zasađujemo živicu. Učimo se još uvijek, srećom imamo dobre susjede koji nam pomognu oko toga pa nas savjetuju.

Čuli smo da se turizam tu razvija i onda smo počeli praviti apartmane, sad ih imamo četiri. Tu smo vidjeli budućnost, doselili se u Kopačevo, za sad ostajemo ovdje. Ne idemo ni u Njemačku, ni u Irsku, ostajemo u Kopačevu", ispričala je Dunja novinarki Nove TV Matei Drmić.

A da budućnosti ima za život na selu, ali i posao pravi su primjer gospođa Mira Škrobo i njezina obitelj. Sa sedam soba kapacitet su povećali na dvadeset.

"Možemo smjestiti 40 do 45 ljudi, prije je to bilo samo vikendom, evo ove god i preko tjedna ima dosta. Većinom su domaći, kako je korona i te propusnice sad, sve je više ljudi izvana iz Europe", dodaje.

U Baranji iz godine u godinu raste broj smještajnog kapaciteta. Čak i u korona-godini Baranja je doživjela skok u broju kreveta. I ova godina, kažu, dobra je.

"Porast od nekih tridesetak novih kreveta. Baranja, ako uzmemo sve tri turističke zajednice skupa, ima preko tisuću kreveta. Ova godina je dobra i pogotovo rujan i listopad nama donose radi raznih manifestacija veći broj dolazaka, tako da mislim da će 2021. biti na razini 2019.", zaključio je direktor TZ Baranje Matej Perkušić.

A kako i ne bi bila kad turisti uživaju u baranjskim ljepotama i mirisima i okusima domaćih delicija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju