Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Hrvoja Krešića

Plenković još šuti o uhićenju HDZ-ova župana: "Kada je krumpir vruć, on ipak bude u tuđim rukama"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Damir Dekanić, župan - 1 Damir Dekanić, župan - 1 Foto: DNEVNIK.hr Damir Dekanić, župan - 2 Damir Dekanić, župan - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pijana vožnja: Ilustracija Galerija 1/4 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić komentirao je uhićenje vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića i (ne)reakciju premijera Andreja Plenkovića.

Nakon što je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhićen, zamrznuto mu je članstvo u HDZ-u, ali još nema reakcije premijera Andreja Plenkovića. Tu je činjenicu komentirao reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

"Ne treba reakcije nikada ni očekivati na početku, kada stvar zaista krene nizbrdo ili kad se stvari krenu komplicirati, pogotovo ako se radi o osobi – u ovom slučaju gospodinu Dekaniću – koju je Andrej Plenković branio", rekao je Krešić.

"Tako je bilo s Lovrom Kuščevićem, tako je bilo s Gabrijelom Žalac, tako je i sada. Kada je krumpir vruć, on ipak bude u nečijim drugim rukama. U ovom je slučaju to ministar obrane i važna figura u slavonskom HDZ-u Mario Banožić", dodao je.

Pročitajte i ovo Mario Banožić, predsjednik Županijskog obora HDZ-a Vukovarsko srijemske županije Članstvo u mirovanju Banožić o uhićenom županu Dekaniću: "Ne postoji tijelo koje ga može natjerati na ostavku"

Reporter Dnevnika Nove TV zatim je istaknuo da je zanimljiv način na koji se Plenković u takvim situacijama ponaša.

"Ima jako puno razumijevanja i vrlo često i gorljivo brani protagoniste takvih situacija. Sada će biti jako zanimljivo pratiti kako će na ovo reagirati jer postoji nemala mogućnost da je Dekanić bio ili neiskren ili da su i u Vladi i u HDZ-u nešto znali, što javnost donedavno nije znala ili o tome nije dobila potvrdu", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Uhićenje Damira Dekanića - 1 "Mogu što hoću" Pljušte reakcije na Dekanićevo uhićenje: "Još jedan u nizu bahatih HDZ-ovaca koji misle da je država njihovo vlasništvo"

Što se tiče daljnjeg tijeka slučaja, Krešić je rekao kako dosadašnji slučajevi pokazuju da će u konačnici sve vezano za Vukovarsko-srijemsku županiju ovisiti o Dekaniću.

"Sjetimo se samo bivšeg župana Alojza Tomaševića, koji je zbog svojih afera, zbog svojih skandala u konačnici bio izbačen iz stranke, ali je nastavio voditi županiju. Na kraju će se sve svesti na moralnu odgovornost i demokratsku kulturu aktualnog župana i o njemu će ovisiti – kao što su to u nekim drugim slučajevima govorili iz HDZ-a – hoće li olakšati ili biti na teret stranci", smatra Krešić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene