Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBLJETNICA 131. BRIGADE

Banožić žestoko o Milanoviću: "Razlika u komunikaciji između mene i predsjednika je što ja nastojim ostati pristojan''

U Županji je u subotu obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade Hrvatske vojske, koja je bila stožerna snaga obrane županjskog kraja od velikosrpske agresije tijekom Domovinskog rata, a svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Mario Banožić. Osvrnuo se i na posljednje izjave predsjednika Milanovića.

"Ova postrojba je bila stožerna snaga obrane županjskog kraja, koja je sačuvala prostor i stanovništvo naselja u županjskoj Posavini. Čuvali su dugačku liniju obrane, koja se protezala od Strošimaca na istoku i ta linija obrane nikada nije probijena i na tome im treba zahvaliti", poručio je ministar obrane Mario Banožić u subotu prilikom polaganja vijenaca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine u Županji, gdje je obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade Hrvatske vojske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Krajnje neukusno'' Banožić neće poništiti odluku o umirovljenju Burčula i uzvraća Milanoviću: ''Vojska nije njegova igračka''

Ta,131. brigada HV-a djelovala je i na vinkovačkom području, nakon sloma obrane grada Vukovara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se sukob MORH odgovorio Milanoviću: ''Imao je 25 godina 1991. Zašto se nije dobrovoljno prijavio rat?''

Ministar Banožić za Novu tv osvrnuo se i na posljednje izjave koje mu je uputio predsjednik RH Zoran Milanović.

"Razlika je samo između komunikacije mene i predsjednika što ja nastojim ostati pristojan u ovome svemu. Mogu ocijeniti da je to ponašanje neprimjereno, mislim da stvara se prije svega problem Hrvatskoj vojsci, hrvatskom društvu, ali isto tako stvara jednu međunarodnu sliku koja nije dobra za Hrvatsku“, kazao je ministar obrane te dodao kako neće dopustiti da se iznose "laži temeljem kojih ga se naziva lažovom."

"Već pet mjeseci nismo imali niti jedan brifing, niti jedan sastanak na temu Hrvatske vojske...nego je jednostavno poslao papir faksom, na ured, poslao mi je savjetnike da je meni poslao prijetnje ukoliko ja to ne napravim šta će biti, a bit će upravo ovo da će me svaki dan izlagati u medijima vrijeđanju, omalovažavanju, mene na taj način zastrašiti neće“, poručio je Banožić.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene