Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turk izabran u Zagrebačkoj županiji

Mario Banožić nakon prozivki izabran za novog predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a: "Stranka mora vratiti snagu na istoku gdje je gubila proteklih godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk izabran je u nedjelju za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije. Za novog predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a u nedjelju je na unutarstranačkim izborima, izabran ministar obrane Mario Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić izabran za novog predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a, a njegov protikandidat Josip Dabro mu je večeras na facebooku čestitao na pobjedi.

Pročitajte i ovo Marko Milić i Hrvoje Krešić Za Dnevnik Nove TV Glasnogovornik Vlade otkrio detalje pregovora i kada će Plenković potpise odnijeti na Pantovčak Domovinski pokret stigao u Banske dvore Naveo ministarstva Nova runda pregovora, Penava otkrio što DP traži od HDZ-a: "To nas jako zanima..."

"Idemo sada u županijski odbor izabrati najbolje što HDZ ima na ovom području i krećemo odmah u pripreme za lokalne izbore koji će, iako se čine daleko, doći jako brzo", izjavio je Hini Mario Banožić dodajući kako HDZ na istoku Hrvatske mora vratiti svoju snagu i vlast u onim sredinama u kojima ih je gubio proteklih godina.

Po njegovim riječima, treba prije svega vratiti mlade ljude i sve one koji imaju energije, vizije, rješenja i sposobnosti rješavati probleme.

Banožićev protukandidat, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro poraz je priznao u objavi na facebooku.

"Smatram da sam pokrenuo demokratske procese unutar Hrvatske demokratske zajednice i svakako rezultat na ovim unutarstranačkim izborima ne smatram porazom, nego naprotiv, velikim vjetrom u leđa i jačim karakterom", napisao je Dabro.

Turk predsjednik HDZ-a u Zagrebačkoj županiji

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije izabrani su i kandidati koje je Turk predlagao za tu funkciju - Tomislav Landeka, Javor Bojan Leš, Tomislav Masten i Božidar Škrinjarić.

Turk je rekao da će kao novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije nastaviti koncept zajedništva za boljitak Zagrebačke županije. "Kao osoba poznat sam po tome da ne dijelim ljude, nego ih spajam. Želim uvijek povezivati dobro među nama i zastupati svaku dobru ideju među dobrim ljudima u okviru stranke koju zastupam", poručio je.

Željko Turk je na toj funkciji zamijenio bivšeg predsjednika ŽO HDZ-a Zagrebačke županije i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je u rujnu, kao jedan od glavnih aktera u "aferi Janaf", dao ostavku na tu funkciju.

Kandidat za tu funkciju Damir Mikuljan na svom facebooku čestitao je Turku na pobjedi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene