Mario Banožić - 1
Mario Banožić - 1 Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Pixsell

Gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk izabran je u nedjelju za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije. Za novog predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a u nedjelju je na unutarstranačkim izborima, izabran ministar obrane Mario Banožić.


Ministar obrane Mario Banožić izabran za novog predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a, a njegov protikandidat Josip Dabro mu je večeras na facebooku čestitao na pobjedi.

Vezani članci Josip Vitez - 1 Bivši direktor požeškog Komunalca za Dnevnik Nove TV o aferi s namještanjem poslova: "To je iskorištavanje položaja i stranke" Dubravka Šuica (Foto: Screenshot/Dnevnik.hr) Pljušte reakcije na riječi Dubravke Šuice, Banijci imaju druge brige: "Sad je bitno ostati živ i normalan"

"Idemo sada u županijski odbor izabrati najbolje što HDZ ima na ovom području i krećemo odmah u pripreme za lokalne izbore koji će, iako se čine daleko, doći jako brzo", izjavio je Hini Mario Banožić dodajući kako HDZ na istoku Hrvatske mora vratiti svoju snagu i vlast u onim sredinama u kojima ih je gubio proteklih godina.

Po njegovim riječima, treba prije svega vratiti mlade ljude i sve one koji imaju energije, vizije, rješenja i sposobnosti rješavati probleme.

Banožićev protukandidat, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro poraz je priznao u objavi na facebooku.

"Smatram da sam pokrenuo demokratske procese unutar Hrvatske demokratske zajednice i svakako rezultat na ovim unutarstranačkim izborima ne smatram porazom, nego naprotiv, velikim vjetrom u leđa i jačim karakterom", napisao je Dabro.

Turk predsjednik HDZ-a u Zagrebačkoj županiji

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije izabrani su i kandidati koje je Turk predlagao za tu funkciju - Tomislav Landeka, Javor Bojan Leš, Tomislav Masten i Božidar Škrinjarić.

Turk je rekao da će kao novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije nastaviti koncept zajedništva za boljitak Zagrebačke županije. "Kao osoba poznat sam po tome da ne dijelim ljude, nego ih spajam. Želim uvijek povezivati dobro među nama i zastupati svaku dobru ideju među dobrim ljudima u okviru stranke koju zastupam", poručio je.

Željko Turk je na toj funkciji zamijenio bivšeg predsjednika ŽO HDZ-a Zagrebačke županije i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je u rujnu, kao jedan od glavnih aktera u "aferi Janaf", dao ostavku na tu funkciju.

Kandidat za tu funkciju Damir Mikuljan na svom facebooku čestitao je Turku na pobjedi.