U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - 2
U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - 2 Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U nedjelju se nastavljaju unutarstranački izbori u HDZ-u.


Hrvatska demokratska zajednica u nedjelju bira oko deset tisuća funkcija na lokalnoj razini. Glasačko pravo ima 209 tisuća članova stranke te bit će otvoreno 576 biračkih mjesta, sve organizirano po preporučenim epidemiološkim uputama.

Vezani članci Branko Bačić HDZ podnio amandman na zakon o obnovi nakon potresa: U 100-postotnom iznosu financirat će se obnova objekata i u Sisku Branko Bačić Bačić pojasnio što će biti sa Žinićem i njegovim statusom u HDZ-u

Najzanimljivija utrka će se, zasigurno, odvijati u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje se natječu dva kandidata za čelnika županijskog HDZ-a. Naime, riječ je o dožupanu Josipu Dabri te aktualnom ministru obrane Mariju Banožiću, koji slovi kao Plenkovićev kandidat.

''U stranci se razgovaralo, ali nije bilo pritisaka ni zamolbi za povlačenje kandidature. Predsjednik Plenković je u utorak na županijskom odboru naglasio da imamo dva kandidata i neka pobijedi najbolji'', izjavio je Dabro.

Premijer Andrej Plenković Plenković nakon pobjede na izborima u HDZ-u: "Članovi su poslali jasnu poruku..."

''Kandidirali su se oni koji imaju želju voditi temeljne gradske, županijske organizacije i naravno da se veselimo dodatnoj demokratizaciji i legitimiranju tih kandidata'', zaključio je premijer Andrej Plenković.