Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA ZA POZICIJU

U nedjelju HDZ bira 10.000 funkcija na lokalnoj razini, najzanimljivija utrka je u Vukovarsko-srijemskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju se nastavljaju unutarstranački izbori u HDZ-u.

Hrvatska demokratska zajednica u nedjelju bira oko deset tisuća funkcija na lokalnoj razini. Glasačko pravo ima 209 tisuća članova stranke te bit će otvoreno 576 biračkih mjesta, sve organizirano po preporučenim epidemiološkim uputama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Najzanimljivija utrka će se, zasigurno, odvijati u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje se natječu dva kandidata za čelnika županijskog HDZ-a. Naime, riječ je o dožupanu Josipu Dabri te aktualnom ministru obrane Mariju Banožiću, koji slovi kao Plenkovićev kandidat.

''U stranci se razgovaralo, ali nije bilo pritisaka ni zamolbi za povlačenje kandidature. Predsjednik Plenković je u utorak na županijskom odboru naglasio da imamo dva kandidata i neka pobijedi najbolji'', izjavio je Dabro.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Trijumf Plenkovićeva tima Plenković nakon pobjede na izborima u HDZ-u: "Članovi su poslali jasnu poruku..."

''Kandidirali su se oni koji imaju želju voditi temeljne gradske, županijske organizacije i naravno da se veselimo dodatnoj demokratizaciji i legitimiranju tih kandidata'', zaključio je premijer Andrej Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene