Nataša Novaković ( Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Nataša Novaković ( Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prebjezi u politički tabor Milana Bandića našli su se i na meti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje razmatra slučajeve saborskih zastupnika Mladena Madjera i Marije Puh.


Prema medijskim tvrdnjama, Mladenu Madjeru zbog dogovora saborske suradnje s Bandićem kći je zaposlena u gradskoj upravi, dok je Mariji Puh brat zaposlen u ZET-u.

Vezani članci Nataša Novaković Novaković o odluci Visokog upravnog suda: ''Uputit ćemo prijedlog DORH-u da se ide na preispitivanje ove odluke" Ministar Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Kuščević komentirao nagađanja da će članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa biti smijenjeni

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković Hini je potvrdila da je nakon predmeta Marije Puh, pokrenutog u listopadu prošle godine, Povjerenstvo otvorilo i predmet Madjer, i to po službenoj dužnosti temeljem novinskih članaka o zapošljavanju kćeri.

Nakon što je Madjerov slučaj pokrenut po službenoj dužnosti, u utorak je Povjerenstvu protiv njega došla i jedna prijava koja je pripojena predmetu.

Novaković je rekla da bi slučaj Marije Puh mogao biti okončan već za mjesec ili dva ovisno o tome kada Povjerenstvu pristignu zatraženi dokumenti, dok o odluci u Madjerovu slučaju nije mogla nagađati.

Prebjezima u Bandićev saborski, ali i klub u gradskoj skupštini nedavno su se počeli baviti USKOK i policija.

USKOK je prošlog tjedna potvrdio da provodi izvide o Madjerovu "transferu", na koje je upozorio predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je najprije dao iskaz u USKOK-u, a potom i na policiji, kao i HSS-ov Željko Lenart.

U USKOK-u je u ponedjeljak, nakon medijskih napisa da mu je nuđeno tri milijuna kuna, ispitan SDP-ov gradski vijećnik Zvane Brumnić, a izvidi se, prema neslužbenim inforacijama, vode i protiv Ilije Ćorića koji je izbačen iz HSS-a nakon što je u gradskoj skupštini podržao Bandićev proračun. (Hina)