Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna gradska sjednica

Bandić: Bitniji su mi građani nego foteljica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće o radu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u prvoj polovici ove godine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nije danas dobilo prolaznu ocjenu.

Izvješće nije pozitivno ocijenjeno uz obrazloženje da je nepotpuno i predizborno te da odražava potrošački, a ne razvojni model upravljanja gradom. Od 37 nazočnih vijećnika za neprihvaćanje Bandićeva izvješća glasala su 33 vijećnika, dok ih je četvero bilo suzdržano. Osim nedostataka u samom izvješću, gradonačelniku Bandiću posebno zamjeren je njegov izostanak s rasprave te činjenica da je izvješće, umjesto njega, podnijela zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Sjednica Gradske skupštine Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba Burna sjednica Nakon Bandićeva govora prekinuta maratonska sjednica Gradske skupštine

Na današnjoj sjednici gradske skupštine Milan Bandić i predsjednik skupštine Boris Šprem posvađali su se zbog oduzimanja riječi. Nakon toga je Bandić najavio konferenciju za novinare koja se trebala održati nakon aktualnog sata na kojemu su mu zastupnici postavljali pitanja.

Na upit zastupnika HSS-a Nenada Matića o korištenju sredstava iz pretpristupnih fondova EU, gradonačelnik Milan Bandić rekao je da su kandidirana 92 projekta i da ih je u pripremi tridesetak. U provedbi je dvadesetak projekata vrijednih 50 milijuna eura te da između ostalog grad Zagreb s Ljubljanom realizira jedan projekt i participira s milijun eura.

Na Matićev upit u svezi s plaćanjem dječjim vrtićima, Bandić je rekao kako je to za njega završena priča. Načelo socijalne pravednosti je demarkacijska linija od koje neću odstupiti, istaknuo je Bandić. 'Htjeli ste me predriblati i bojali ste se za svoje foteljice', poručio je Bandić zastupnicima upitavši ih zašto nisu glasovali protiv njegova prijedloga.

Meni su bitniji građani nego foteljica, rekao je Bandić zastupnicima.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Ivo Čović odgovarajući na upit zastupnice SDP-a Ivane Mlinar Horvat o navodnom namještanju poslova u Gradskoj plinari rekao je da je zatražio očitovanje u roku od 24 sata i najavio da će poduzeti odgovarajuće mjere.

Prema medijskim napisima riječ je o aferi u kojoj su bivšim čelnim ljudima zagrebačke Gradske plinare tvrtke kooperanti plaćale 'provode' u zemlji i inozemstvu kako bi im bili dodijeljeni poslovi.

S obzirom da je riječ o predmetima na kojima rade USKOK i Državno odvjetništvo, Čović je rekao da ih ne može detaljnije komentirati, no napomenuo je da se radi o četiri osobe od kojih su tri i dalje zaposlenici Holdinga te da je predmetno razdoblje od 2000. do 2007. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene