Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moli za strpljenje

Bandić o štetama nakon potresa: "Ja sam preozbiljan čovjek da dajem procjene. Čekamo zakon kao ozebli sunce"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio komentirati izjave ministra graditeljstva Predraga Štromara, koji je ustvrdio kako šteta nastala u potresu prije mjesec dana iznosi 42 milijarde kuna.

"Ne bih ja radio njegov posao. Nemamo službenih procjena, ja sam preozbiljan čovjek da dajem procjene, imamo vremena za procjene. Za desetak dana bit će poznata točna šteta", rekao je gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj" Slika nije dostupna Godine za obnovu Milan Bandić pomogao u bojenju fasade: "Dao sam svoj obol u saniranju, prepiturao''

Predstavljajući "palijativne" mjere podjele građevinskog materijala za obnovu u Donjem i Gornjem gradu te podsljemenskoj zoni, Bandić je rekao kako zakon o obnovi čekamo kao ozebli sunce.

"Provjere šteta još su u tijeku. Za desetak dana imat ćemo procjenu statičara za 19.000 objekata, do danas je imamo za 12.666. Molim ljude za strpljenje, ovo je utakmica koja traje. Moramo čuvati zdravlje i osigurati da se što više ljudi vrati u svoje domove", rekao je Bandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene