Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije htio komentirati

Bandić o kampusu Borongaj sutra na sjednici Skupštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio danas na konferenciji za novinare komentirati zbivanja oko kampusa Borongaj, rekavši tek da će o tome reći što ima na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine.

Nije, na novinarski upit, želio komentirati ni današnju izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da je predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić ubrzao uređenje kampusa uzvrativši tek protupitanjem, zašto ga se pokušava svađati s ministrom.

U vezi s najavama da bi neki zastupnici na sutrašnjoj sjednici mogli zatražiti rebalans proračuna, Bandić je rekao kako su već uputili prijedlog u Skupštinu i da je to nakon proračuna, najvažniji dokument. Oni ga nisu ni usvojili ni odbili i jedino što smo mogli napraviti je zatražiti mišljenje Ministarstva financija, no još nismo dobili odgovor, rekao je Bandić dodavši kako vjeruje da ga uskoro dobiti.

>> Bandić izvan sebe: Skupština mu opet blokirala projekt

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić pojasnio je da zakon ne predviđa nastalu situaciju u kojoj rebalans proračuna nije prihvaćen ni odbijen. Također je napomenuo da je iznos od 146 milijuna kuna namijenjen za javnu rasvjetu odlukom Skupštine smanjen za 19 milijuna kuna aktom niže razine od proračuna, a da to u provedenom proračunskom nadzoru nije ni spomenuto.

U vezi sa situacijom nastalom u odnosu njega kao gradonačelnika i Skupštine, Bandić kaže da je problem nastao, jer, kako tvrdi, Skupština kao predstavničko tijelo prisvaja prerogative izvršne vlasti i da "toga nema nigdje". Sukoba nema, ali svatko treba raditi svoj posao, istaknuo je Bandić.

Napomenuo je kako će sazivanje izvanredne sjednice građane stajati oko 250 do 300 tisuća kuna i da se nada kako će oni to prepoznati, te ustvrdio kako Skupština u sadašnjem sastavu više nikad neće biti, ali da to valja preživjeti. Više od tri godine radimo u takvim uvjetima i nismo dopustili da Grad ne funkcionira, rekao je Bandić.

>> Sporazum o realizaciji druge faze izgradnje kampusa Borongaj

Upitan je li Državno odvjetništvo zatražilo dokumentaciju vezanu uz izgradnju fontana i pothodnika u ulici Hrvatske bratske zajednice, Bandić je dogovorio da, koliko on zna, nije. Dodao je kako mu gubitnici, ne željevši precizirati tko su, nikako ne mogu oprostiti uspjeh, ali da nije očekivao toliko srdžbe, bijesa i ljutnje te da su gotovo svi projekti koje je pokretao nailazili na otpor.

U vezi s imenovanjem čelnog čovjeka Zagrebačkog holdinga, odnosno produženjem mandata Ivi Čoviću, Bandić je rekao kako bez depolitizacije upravljačkih funkcija neće biti sreće u gradu i da je za upravljanje holdingom potreban stručni management. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Sjednica Gradske skupštine Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba Burna sjednica Nakon Bandićeva govora prekinuta maratonska sjednica Gradske skupštine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene