Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Izjava o šonjama i frajerima izvučena je iz konteksta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ocijenila je da izjava zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića implicira kako 'žene vole nasilje i na taj način rehabilitira nasilnike što je nedopustivo', dok je Bandić ustvrdio kako je njegova izjava izvučena iz konteksta.

Ministrica Kosor, uoči početka humanitarne utrke za borbu protiv raka 'Terry Fox Run' na Jarunu, komentirala je Bandićevu izjavu na konferenciji 'Gradom protiv nasilja' kako 'žene ne vole šonje te da vole frajera, fakina koji iza sebe ima najmanje pet do deset tučnjava, i to s teškim ozljedama'.

Pročitajte i ovo Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Čeka se nalaz obdukcije Napadač na ženu u Makarskoj dobro poznat policiji: Pogledajte što je napravio nevjenčanoj supruzi Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu

'Iz toga se čak može iščitati da bi žene bile krive za nasilje. To je apsolutno neprihvatljivo', rekla je ministrica Kosor, koja je u vezi s Bandićevom izjavom danas već reagirala posebnim priopćenjem.

Na upit bi li gradonačelnik Bandić možda ispao 'šonjo' ako se ispriča, odgovorila je kako ona vjeruje da je Bandić tu izjavu dao 'zanesen atmosferom i želeći na neki način nešto protumačiti ili nešto opravdati, ali je ona potpuno neprimjerena'.

Smatra da je ta Bandićeva izjava u neku ruku uvreda i za muškarce jer je netko tko nije nikoga prebio 'šonjo', a to onda implicira i vlastitu ženu.

>> Bandić: Poznato je da žene vole frajere sa šljivama, a ne šonje

>> Kosor od Bandića traži da se ispriča zbog izjave o šonjama i frajerima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je sudjelovao u utrci 'Terry Fox Run', rekao je, komentirajući reakciju ministrice Kosor, da su njegove izjave izvučene iz konteksta.

'Svima onima koji komentiraju preporučujem da budu na konferenciji kad se govori o tako ozbiljnoj temi, ili da poslušaju ili pregledaju cijeli tijek konferencije', rekao je Bandić.

'Komentirati nešto istrgnuto iz konteksta, ne biti na konferenciji, ne pogledati cijeli tijek konferencije je neozbiljno i to ne bih preporučio nikome, pa ni gospođi Kosor', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene