Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Poznato je da žene vole frajere sa šljivama, a ne šonje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Policijske uprave zagrebačke Branko Peran rekao je da mu je žao što mu Gradska skupština nije ukazala povjerenje, ali da to neće umanjiti njegovu odlučnost na poslu.

'Moram reći da sam razočaran što jučer nisam dobio pozitivno mišljenje skupštine. Smatram da nije bilo nikakvog valjanog razloga, ali to je sve život. Ja to prihvaćam kao profesionalac i to ni najmanje neće umanjiti našu suradnju niti moju odlučnost u poslu, da ga odradimo najbolje što možemo', rekao je Peran na savjetodavnoj konferenciji 'Gradom protiv nasilja' o sigurnosti u gradu Zagrebu s posebnim fokusom na nasilje te nasilje sa smrtonosnim posljedicama među mladima.

Pročitajte i ovo Milan Bandić - 1 ''ŠUMA PROPISA'' Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 VIŠE OD 30 TISUĆA PRIJAVA ŠTETE Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

Cilj konferencije je stjecanje potpunije slike o stvarnom stanju sigurnosti u gradu, pronalaženju uzroka porasta nesigurnosti i nasilja, strukturiranje odgovorne politike prema mladima i subkulturama i prema percepciji sigurnosti građana, navode organizatori.

Otvorivši skup zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je, poput građana Zagreba, i sam zabrinut za sigurnost u gradu. Grad mora učiniti sve u svojoj moći kako bi se spriječilo nasilje, a nasilje među mladima naš je i moj prioritetni cilj, rekao je Bandić.

>> Holjevac: 'U Zagrebu stanje sigurnosti alarmantno'

>> Bandić bio na razgovoru u policiji

Načelnik PU zagrebačke Branko Peran iznio je podatke o kriminalitetu u Zagrebu. Rekao je da je kriminalitet u padu zadnjih godina. Pada broj najtežih kaznenih djela poput ubojstava ili razbojništva kao i ukupan broj kaznenih djela, rekao je a kao primjer naveo je da je od 2003. do 2007. zabilježeno prosječno 16 ubojstava, a ove godine u prvih 8 mjeseci samo šest.

No zabilježen je porast maloljetničke delikvencije i nasilja bez povoda u kojem se koristi i hladno, a u manjem broju i vatreno oružje, rekao je Peran. Ističe da pada broj kaznenih djela koja su počinili maloljetnici, ali da je porast kaznenih djela koja su počinila djeca 46 posto. Rekao je da je povećanje broja tih kaznenih rezultat i promjena zakonske regulative koja zahtijeva trenutačno podizanje kaznenih prijava.

Naglasio je problem što djeca i maloljetnici iz drugih sredina dolaze u Zagreb radi počinjenja raznih kaznenih djela i istaknuo da PUZ poduzima stalne preventivne mjere. Međutim, PUZ ne može samostalno raditi na prevenciji ovog problema bez pomoći drugih stručnih službi, kazao je i požalio se da policija nema dovoljno ljudi koji bi se bavili tim problemom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene