Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prema pisanju Nacionala razmišlja da krajem rujna podnese ostavku, nakon čega bi najavio predsjedničku kandidaturu.


Prema pisanju tjednika, ako ne bi uspio ući u drugi krug, svoju podršku dao bi Kolindi Grabar-Kitarović, a potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade. Nova zagrebačka gradonačelnica u tom bi slučaju bila bi Jelena Pavičić-Vukičević.

Vezani članci Dario Juričan, Andrej Plenković Juričan pred glasanje o GUP-u udario i na HDZ: "Andrej, idemo zajedno krasti" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Predsjednica je i dalje najpopularnija, ali moglo bi vas iznenaditi tko se našao na drugom mjestu

Taj navodni Bandićev plan poznat je tek najužem krugu Bandićevih suradnika, dok je za njega Plenković saznao tek u ponedjeljak. Nacional piše kako je za takav plan doznao od visokog političkog izvora bliskog vrhu HDZ-a te je s takvim naumom navodno upoznat i premijer Andrej Plenković. 

Podsjetimo, Bandić je na proslavi obljetnice Oluje u Kninu ustvrdio je da je Hrvatskoj potreban novi Franjo Tuđman, "čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti". 

Tada nije želio komentirati kandidate za predsjednika Republike.

"Ne bih to komentirao, nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto", kazao je zagrebački gradonačelnik.

O svemu navedenom poslali smo upit Uredu gradonačelnika te ćemo odgovor objaviti po primitku. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević za DNEVNIK.hr je kratko prokomentirala kako navodi Nacionala nisu točni.