Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tvrdi Nacional

Bandić daje ostavku na mjesto gradonačelnika, kandidirat će se za predsjednika?

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prema pisanju Nacionala razmišlja da krajem rujna podnese ostavku, nakon čega bi najavio predsjedničku kandidaturu.

Prema pisanju tjednika, ako ne bi uspio ući u drugi krug, svoju podršku dao bi Kolindi Grabar-Kitarović, a potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade. Nova zagrebačka gradonačelnica u tom bi slučaju bila bi Jelena Pavičić-Vukičević.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Taj navodni Bandićev plan poznat je tek najužem krugu Bandićevih suradnika, dok je za njega Plenković saznao tek u ponedjeljak. Nacional piše kako je za takav plan doznao od visokog političkog izvora bliskog vrhu HDZ-a te je s takvim naumom navodno upoznat i premijer Andrej Plenković. 

Podsjetimo, Bandić je na proslavi obljetnice Oluje u Kninu ustvrdio je da je Hrvatskoj potreban novi Franjo Tuđman, "čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti". 

Tada nije želio komentirati kandidate za predsjednika Republike.

"Ne bih to komentirao, nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto", kazao je zagrebački gradonačelnik.

O svemu navedenom poslali smo upit Uredu gradonačelnika te ćemo odgovor objaviti po primitku. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević za DNEVNIK.hr je kratko prokomentirala kako navodi Nacionala nisu točni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene