Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je, na konferenciji za novinare, da je Poglavarstvo prihvatilo njegovu inicijativu da se kroz postupak javne nabave nabavi vozilo za posebne namjene za potrebe gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama.


'Nema razloga da se ne dobije uvid u dokumentaciju te da bilo što bude na putu transparentnosti i poštenog odnosa poreznim obveznicima, bez obzira što zakon predviđa i drugačije', kazao je Bandić, nakon sjednice Poglavarstva, upitan zašto je postupak nabave vozila za posebne namjene prebačen iz tajnog u javni.

Vezani članci Slika nije dostupna Istukli učenika u školi za djecu s posebnim potrebama Slika nije dostupna VIDEO: Život u svijetu birokracije i nerazumijevanja

Upitan o nabavi vozila, kupnji bespilotne letjelice i helikoptera za Ured za upravljanje u hitnim situacijama, Bandić je rekao kako se pokušava ismijati maksimalno ozbiljna stvar. 

'Niti NLO, niti bespilotne letjelice, helikopteri ili avioni nisu bili predmet rasprave Poglavarstva', kazao je Bandić. Dodao je da se neće štedjeti u opremanju toga ureda, koji korespondira s realnom situacijom i stanjem u Hrvatskoj, kako ni u jednom trenutku ne bi doveli u pitanje njegovu sposobnost u osiguravanju mira i sigurnosti građana Zagreba. 

>> Premijer se narugao, Bandić 'povukao ručnu'

>> Treba li Zagrebu tenk?!

Vozilo za posebne namjene bit će opremljeno za djelovanje operativnih snaga zaštite i spašavanja u uvjetima nuklearno-biološko-kemijske kontaminacije, u situacijama katastrofa i velikih nesreća, a kako bi se omogućilo rukovođenje, koordinacija i zapovjedanje operativnim snagama zaštite i spašavanja Grada Zagreba na terenu.

Istaknuo je da taj Ured nije njegov ili hir pročelnika toga Ureda Pavla Kalinića, već potreba. Napomenuo je da gradovi veličine Zagreba u sigurnost svojih građana godišnje ulažu od 30 do 50 milijuna eura dodavši da je povod osnivanju Ureda događanja u Zagrebu posljednjih sedam mjeseci.

Bandić je pozdravio inicijativu da se maksimirski stadion preimenuje po legendarnom centarforu Dinama dražanu Jerkoviću, dodavši da se o njoj treba provesti rasprava. Upitan o sastanku s navijačima 'Dinama', gradonačelnik je kazao da su udruge navijača i predstavnici klubova jednoglasno osudili ispade huligana od Praga do Udina. Negirao je da će oduzeti prostore navijačima 'Dinama'.

Upitani o kupnji poslovnog prostora u Jagićevoj ulici 31, tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum rekao je da se radi o kupnji podruma, prizemlja te 1. i 2. kata za smještaj djelatnika prometnog i komunalnog redarstva. Uz to, u taj prostor će se izmjestiti i sanitarna inspekcija iz Šubićeve ulice.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju