Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 minuta slave

VIDEO "A je to gradnja": Viralni zagrebački balkon nije jedini - ekipa Dnevnika Nove TV pobrojila je brojne bizarne građevine u Hrvatskoj

Aktualno Galerija Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 2 Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 1 Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 3 Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 4 Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Bizarna gradnja u Hrvatskoj, ilustracija - 5 Galerija 1/8 >>
Čudnovati balkon iz Zagreba samo je vrh sante bizarne "A je to" gradnje u Hrvatskoj. Da ljudskoj domišljatosti nema kraja, pokazao je i reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš, koji je pobrojio najbizarnije hrvatske građevine.

Nesvakidašnji balkon u Zagrebu novi je hit, no nije jedina neuobičajena građevina u Hrvatskoj. Primjerice, balkon snimljen prije četiri godine u Karlovcu nije imao vrata, a jedna zgrada u Splitu na balkonima i danas ima prozore.

Svojih 15 minuta slave doživio je i oglas o prodaji stana u Zagrebu po odličnoj cijeni od 59 tisuća eura za 50 kvadrata. Jedini problem bio je što se zapravo nalazi u cijevi garaže.

Pročitajte i ovo Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 1 Vraćen na staro Najpoznatiji zagrebački balkon vraćen u prvobitne gabarite: "Zakon je mreža u kojoj uvijek velike ribe prolaze, a male će se uloviti"

Gradile su i se prijašnjih godina i stepenice za nikamo. Takvih ih ima na Mljetu, ali i u Domu zdravlja Vrapče. Hrvatska ima i friških cesta za nikamo – poput one u Zagvozdu. Bilo je i drugih "A je to" prometnih rješenja, poput zebre koja vodi izravno u hidrant.

Neke građevine teško je objasniti, a neke nisu ni smiješne. Na primjer, Ministarstvo pravosuđa u Splitu gradilo je kat suda bez dozvole.

"Apsurd je veći što to radi općinski sud, koji bi trebao usmjeravati kako bi se zakoni trebali provoditi", rekla je Daša Gazde iz Društva arhitekata Split.

Pročitajte i ovo Bespravno izgrađeni balkon - 2 Bespravna gradnja "A je to" balkon usred Zagreba, arhitekti i susjedi zgroženi: "Ja sam bez riječi"

Zbog toga neki misle da je i morska obala privatno, a ne javno dobro, kao što je slučaj kada je u pitanju uvala Vruja. Isto tako, betoniranih pristaništa i plaža na Jadranu mali je milijun.

Slične bizarne ili ilegalne građevine mogle bi se nabrajati još dugo. Više o njima možete pogledati u videoprilogu reportera Dine Goleša na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene