Obavijesti Video Pretražite Navigacija
okružena mnogobrojnom obitelji

Baka Eva proslavila 100. rođendan: Da nešto stvarno ima u bizovačkoj vodi, svjedoči i Evina prva susjeda i najbolja prijateljica, 96-godišnja Ana

Aktualno Galerija Eva Sudar - 1 Eva Sudar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Eva Sudar - 2 Eva Sudar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Eva Sudar - 3 Eva Sudar - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Eva Sudar - 4 Galerija 1/4 >>
Reporterki Dnevnika Nove TV Matei Drmić baka Eva iz Bizovca otkrila je kako je u 100 godina bilo i teških trenutaka, ali i veselja kojeg ni na proslavi nije nedostajalo.

Baka Eva Sudar rođena je na današnji dan 1924. Za proslavu njezinog 100. rođendana zaslužno je petero djece, desetero unučadi, dvadesetero praunučadi i petnaestero pra pra unučadi.

"Odavno se nismo tako svi vidjeli i skupili.100 godina imam, djeco. Treba to doživjeti", komentirala je slavljenica.

Doživjela je, a što je sve proživjela, prisjeća se.

"U polje svaki dan i u zimi, krave imali, svinje i živadi. Uvijek je posla bilo", ispričala je.

Bilo je i veselja.

"Naigrale i napjevale šokačke pjesme i kola igrali i u polje išli. Bilo je lijepo", prisjetila se baka Eva.

Pročitajte i ovo Žene na listama - 4 Stranke se prepucavaju po pitanju žena Severina prozvala jednog političara: "Uopće ne znam koji su to likovi koji su se tako domogli nekih tih pozicija"

Kakva je Eva bila majka, ispričala su njezina djeca.

"Sve nas je hranila, vodila brigu o nama. Nekad se malo i ljutila", rekao je Nikola Sudar, dok je Katica Bilić dodala: "Dosta je bila stroga, nije bilo lako. Imala je jako težak život, ostala je mlada udovica".

"Brinemo se svi o njoj, stvorili smo si jedan lijepi život kroz njihov trud. Puno smo joj zahvalni. Tu starost mi sigurno doživjeti nećemo", ispričala je Stanka, dok je Anica Kapetanović rekla: "Neka nam ona samo poživi, neka bude da uživamo s njom. Da imamo još mamu".

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Željko Cvrtila - 2 izbori u Dinamu Stručnjak za sigurnost o okupljanju Boysa: "Vjerojatno se nitko nije htio zamarati s policijom"

Da nešto stvarno ima u bizovačkoj vodi, svjedoči Evina prva susjeda i najbolja prijateljica, 96-godišnja Ana Mihaljević.

"Ne znam ja što je to da mi to tako dugo živimo, valjda smo dobre", izjavila je Ana.

Iako je imala težak život, baka Eva vesela je i u stotoj, a zna i da tamburaši ne sviraju džabe.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene