Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASTE VEĆINA

Branko Bačić o ulasku Zekanovića u vladajuće redove: "Ni na koji način nismo utjecali na odluku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je u srijedu da je Hrvoje Zekanović dobrodošao u podršci Vladi istaknuvši kako njegova podrška nije rezultat njihovih pozivanja niti su na bilo koji način utjecali na Zekanovićevu odluku.

"To je njegov izbor i na njemu je da se očituje o razlozima kako je do toga došlo, rekao je Bačić novinarima u Hrvatskom saboru.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović objavio je u srijedu da je pristupio Hrvatskoj demokršćanskoj stranci (HDS) i time postao dio vladajuće većine.

Bačić je podsjetio i da još u izbornoj noći 5. srpnja 2020. premijer Andrej Plenković, nakon uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima, obznanio da imaju stabilnu vladajuću većinu, i da će se u roku tri tjedna formirati nova vlada.

Tada je rekao da svi oni koji su voljni i spremni podržati vladu HDZ-a i koalicijskih partnera da tu svoju spremnost javno obznane. Poručio je i da HDZ ni on neće nikoga snubiti kako bi došao podržavati vladu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od mržnje do ljubavi "Ponašate se kao u balkanskoj krčmi", "Naš generalni guverner": Tako je o premijeru nekad govorio Hrvoje Zekanović, koji ga od danas podržava

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović Povećala se vladajuća većina Zekanović ušao u HDS pa opalio po oporbi: "Svela se na ravnozemljaše i ljevičare koji ništa ne rade"

"U tom smislu je Zekanović najavio da ulazi u Hrvatsku demokršćansku stranku i da će podržavati Vladu. On će djelovati kao nezavisni zastupnik", kazao je.

Bačić je negativno odgovorio na pitanje jesu li očekivali da im se Zekanović pridruži.

"Nismo očekivali. Jasno smo rekli da nikoga nećemo pozivati niti snubiti da nam se priključi. I sada smo otvoreni za podršku programa i rada Vlade i vladajuće većine. Svi su dobrodošli koji u radu ove vlade prepoznaju kvalitetan rad za dobro države", istaknuo je.

Most i Domovinski pokret ne mogu bježati od odgovornosti

Komentirajući subotnji prosvjed na Trgu žrtava fašizma ispred središnjice HDZ-a nakon kojeg je uhićen maloljetni mladić kod kojeg su pronađeni molotovljevi kokteli, Bačić je rekao da su Most i Domovinski pokret objavama na društvenim mrežama huškali, poticali na mržnju protiv HDZ-a, njihovih dužnosnika i Vlade.

"Od toga ne mogu bježati. Oni nose dio odgovornosti za događaje koji su bili na tom prosvjedu koji je doživio fijasko i koji je pokazao da se građani ne slažu. To svoje neslaganje su javno i jasno demonstrirali na tom skupu koji je za organizatore bio fijasko", kazao je.

Smatra i da oni koji su pozivali na taj skup ne mogu bježati od odgovornosti za sve ono što se na tom skupu i dogodilo.

"To je sad njihov pokušaj pranja ruku, Pilatovsko pranje ruku od nečega što su sami zakuhali", rekao je Bačić misleći na dio oporbe, prvenstveno na Domovinski poktet i Most.

Bačić je podsjetio i da iskustva od tog organizatora imaju i iz prosvjeda protivljenja cijepljenju protiv covida.

"Oni su na tim prosvjedima bili, slične su bile poruke, vrijeđanja vaših kolega novinara i na tom skupu. Razumne ljude to što se dogodilo na tom skupu nije iznenadilo, to može iznenaditi nekoga tko se pravi nevješt", ocijenio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene