Čelnik Autokluba Siget i bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro pri ulasku u Hrvatsku nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje u kolovozu.

Galerija


Damir Škaro uhićen je na ulasku u Hrvatsku. O tome se priopćenjem oglasio i Autoklub Siget. Pišu da nemaju nikakvih saznanja o informacijama koje su o Škari objavljene u medijima te da je on i danas njihov predsjednik.

Vezani članci Prosvjed u Indiji (Foto: AFP) - 1 Tuga u Indiji: Preminula žrtva silovanja koju je grupa muškaraca zapalila na ulici Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Podignuta optužnica protiv Damira Škare, tereti ga se za silovanje djelatnice AK Siget

"Damir Škaro na čelo Autokluba Siget čiji je predsjednik i danas, dolazi 2004. godine. Za predsjednika je jednoglasno izabran na izbornoj Skupštini. Njegova je funkcija volonterska, a profesionalno se radi o osobi visokih menadžerskih sposobnosti, čiji je doprinos razvoju i rezultatima Autokluba Siget nedvojben.

Autoklub Siget danas je najveći autoklub u Hrvatskoj, koji odlikuje najviša razina kvalitete i usluge, o čemu svjedoči više od 35.000 članova i više od 100.000 korisnika usluga. Nemamo nikakvih saznanja o informacijama vezanim za g. Damira Škaru, objavljenim u medijima te molimo da o ovoj temi kontaktirate nadležne državne institucije", stoji u priopćenju Autokluba Siget.

Podsjetimo, čelnik Autokluba Siget Damir Škaro uhićen je u srijedu ujutro nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje. Uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku. Od podnošenja prijave protiv njega 12. kolovoza taj bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu bio je u Bosni i Hercegovini.

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar kazala je da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje. Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu, od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.