Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica smrti

Bauk: Tuđmana ćemo pamtiti po dobrom, ali i danas pokušavamo popraviti neke loše stvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arsen Bauk iz SDP-a, prije sjednice Vlade osvrnuo se na obljetnicu smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana.

Na pitanje kako s odmakom gleda na lik i djelo prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, koji je preminuo na današnji dan 1999. godine, Arsen Bauk podsjetio je na izjavu bivšeg hrvatskog premijera Ivice Račana.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Slika nije dostupna Prepucavanja HDZ-a i SDP-a Milinović: Da je Tuđman ugasio Savez komunista danas ne bi razgovarali o stazama i Stazićima!

Obilježava se 16. godišnjica smrti Franje Tuđmana

'Negdje 2000. ili 2001. godine, polažući vijenac, mislim da je bila obljetnica smrti, tadašnji predsjednik Vlade Ivica Račan rekao je da ćemo ga pamtiti po dobrome, a da ćemo greške popravljati. Mislim da je to s pozicije stranke kojoj pripadam, s obzirom na to da nikada nisam glasao za predsjednika Tuđmana, to stav kojega se i danas držimo. Dakle, bilo je dobrih stvari, prvenstveno koje se tiču borbe za nezavisnost Hrvatske, a bilo je i loših stvari koje i dan danas pokušavamo popravljati', kazao je Bauk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene