Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arsen Bauk iz SDP-a, prije sjednice Vlade osvrnuo se na obljetnicu smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana.


Na pitanje kako s odmakom gleda na lik i djelo prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, koji je preminuo na današnji dan 1999. godine, Arsen Bauk podsjetio je na izjavu bivšeg hrvatskog premijera Ivice Račana.

Obilježava se 16. godišnjica smrti Franje Tuđmana

Vezani članci Bista Josipa Broza Tita Hoće li Milanović vratiti Titovu bistu na Pantovčak? ''Nije smetala Tuđmanu, Mesiću ni Josipoviću...'' Zoran Milanović posjetio grob Ivice Račana Milanović posjetio grob Ivice Račana: ''Kad je Hrvatska odabrala njegovu koaliciju, odabrala je promjenu''

'Negdje 2000. ili 2001. godine, polažući vijenac, mislim da je bila obljetnica smrti, tadašnji predsjednik Vlade Ivica Račan rekao je da ćemo ga pamtiti po dobrome, a da ćemo greške popravljati. Mislim da je to s pozicije stranke kojoj pripadam, s obzirom na to da nikada nisam glasao za predsjednika Tuđmana, to stav kojega se i danas držimo. Dakle, bilo je dobrih stvari, prvenstveno koje se tiču borbe za nezavisnost Hrvatske, a bilo je i loših stvari koje i dan danas pokušavamo popravljati', kazao je Bauk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook