Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanja HDZ-a i SDP-a

Milinović: Da je Tuđman ugasio Savez komunista danas ne bi razgovarali o stazama i Stazićima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je riječ o nepravomoćnoj presudi, izjava potpredsjednika Sabora Nenada Stazića kako bi trebalo ugasiti HDZ kao stranku, mnoge je razljutila.

Prema hrvatskom zakonu stranke mogu biti ugašene, no čak i ministar uprave, koji je iz iste stranke kao Stazić, ne smatra da je HDZ zbog presude na putu gašenja. 'Zakon o političkim strankama predvidio je u kojim slučajevima ustavni sud može zabraniti djelovanje stranaka. Meni se ne čini da bi se to moglo primjeniti na ovaj slučaj', komentirao je Arsen Bauk, ministar uprave.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? Andrej Plenković i Karlo Ressler Uoči izbora HDZ oštro startao novu kampanju i napao SDP: "Štetočine! Išli su protiv nacionalnih interesa"

HDZ-ovci pak žestoko odgovaraju Staziću. Saborski zastupnik, Darko Milinović izjavio je: 'Da se vratimo u devedesete kada je Franjo Tuđman imao sve činjenice da zatraži gašenje Saveza komunista, koji je ubio na tisuće nedužnih ljudi, a čiji je pravni nasljednik i Stazić. Sada, s odmakom, da je Tuđman tada to napravio, danas ne bi razgovarali o raznim stazama i Stazićima.'

Podsjećamo, Stazić je u srijedu izjavio kako HDZ treba ugasiti, kako su se oni borili da dođu na vlast da bi mogli pljačkati zemlju.

'Nije jučerašnji dan sramota samo za HDZ, nego su HDZ i njihov bivši predsjednik osramotili cijelu Hrvatsku. To je zapravo strašno kad se vidi kakvu su štetu oni proizveli, ne materijalnu, nju će oni nadoknaditi, nego štetu ugleda politike i političara. Nema danas prezrenijeg posla od posla političara, tome su krivi oni, iznevjerili su povjerenje i onih koji su za njih glasali, ali urušili su povjerenje u politiku kao u pošten rad za javno dobro. I to je šteta koju će teško biti ispraviti, morat ćemo se svi truditi da taj njihov grijeh popravimo u javnosti', kazao je Stazić te dodao kako je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući presudu izjavio da je odbija prihvatiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene