Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je riječ o nepravomoćnoj presudi, izjava potpredsjednika Sabora Nenada Stazića kako bi trebalo ugasiti HDZ kao stranku, mnoge je razljutila.


Prema hrvatskom zakonu stranke mogu biti ugašene, no čak i ministar uprave, koji je iz iste stranke kao Stazić, ne smatra da je HDZ zbog presude na putu gašenja. 'Zakon o političkim strankama predvidio je u kojim slučajevima ustavni sud može zabraniti djelovanje stranaka. Meni se ne čini da bi se to moglo primjeniti na ovaj slučaj', komentirao je Arsen Bauk, ministar uprave.

Vezani članci Burno na zagrebačkoj skupštini - 1 Burno na sjednici skupštine Zagrebačke županije: ''Ništa ne može opravdati ovu političku trgovinu i prostituciju'' Pelješki most Svađaju se tko je prvi došao na ideju gradnje Pelješkog mosta: "Služe se izmišljotinama..."

HDZ-ovci pak žestoko odgovaraju Staziću. Saborski zastupnik, Darko Milinović izjavio je: 'Da se vratimo u devedesete kada je Franjo Tuđman imao sve činjenice da zatraži gašenje Saveza komunista, koji je ubio na tisuće nedužnih ljudi, a čiji je pravni nasljednik i Stazić. Sada, s odmakom, da je Tuđman tada to napravio, danas ne bi razgovarali o raznim stazama i Stazićima.'

Podsjećamo, Stazić je u srijedu izjavio kako HDZ treba ugasiti, kako su se oni borili da dođu na vlast da bi mogli pljačkati zemlju.

'Nije jučerašnji dan sramota samo za HDZ, nego su HDZ i njihov bivši predsjednik osramotili cijelu Hrvatsku. To je zapravo strašno kad se vidi kakvu su štetu oni proizveli, ne materijalnu, nju će oni nadoknaditi, nego štetu ugleda politike i političara. Nema danas prezrenijeg posla od posla političara, tome su krivi oni, iznevjerili su povjerenje i onih koji su za njih glasali, ali urušili su povjerenje u politiku kao u pošten rad za javno dobro. I to je šteta koju će teško biti ispraviti, morat ćemo se svi truditi da taj njihov grijeh popravimo u javnosti', kazao je Stazić te dodao kako je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući presudu izjavio da je odbija prihvatiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook