Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedostaje krvnih grupa A negativna, 0 negativna, B negativna i AB negativna.


Iz svih dijelova zemlje stižu apeli dobrovoljnim darivateljima krvi. I dalje traje nestašica. Nedostaje krvnih grupa A negativna, 0 negativna, B negativna i AB negativna.

U riječkom KBC-u nedostaje i krvne grupe A pozitivna. U Slavoniji, gdje su zbog nestašice posljednjih dana bile otkazivane i operacije, situacija je normalizirana.

Vezani članci HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Tragali za strancem na Biokovu, spasili osmero ljudi i uputili apel: "Koliko je puta potrebno moliti? I mi smo samo ljudi" Slika nije dostupna APEL IZ OSIJEKA Nedostaje svih krvnih grupa, prisiljeni stopirati operacije

Tijekom ljetnih mjeseci, zbog dolaska turista, gotovo se udvostruči broj stanovnika. Povećan je i broj nesreća. Ne samo u prometu. Samim time povećane su i potrebe za krvlju. Najčešće na Jadranu. U riječkom su KBC-u trenutačno smanjene zalihe A pozitivne te A negativne.

I na u subotu održanom maratonu lađa vijorila se zastava s motivom transfuzijske medicine. Podsjetnik svima koji imaju tu sreću da mogu darivati krv - da to i učine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook