Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVIO NA TWITTERU

Državni tajnik SAD-a nazvao Plenkovića: ''Izrazio je zabrinutost i podršku nakon pada drona u Zagrebu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da je telefonski razgovarao s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom.

Američki državni tajnik Antony Blinken nazvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića vezano za pad letjelice u Zagrebu.

''Nazvao me da izrazi zabrinutost i podršku nakon pada drona u Zagrebu te spremnost da zajedno s NATO-om pomogne u zaštiti našeg neba. Pozdravio je hrvatsku jasnu podršku Ukrajini i napore za prihvat ukrajinskih izbjeglica'', objavio je Plenković na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zgrada u plamenu FOTOGALERIJA Potresni prizori spašavanja iz uništene stambene zgrade, dvije su osobe ubijene

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napredak vide i u SAD-u Neočekivani obrat u pregovorima? "Rusija već počinje konstruktivno razgovarati"

Kazao je da su potvrdili važnost jačanja zajedničke sigurnosti i strateškog dijaloga Hrvatske i SAD-a. Uoči nastavka pregovora o izbornom zakonu BiH, zatražio sam potporu SAD-a da se postigne dogovor i osigura ravnopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda'', dodao je Plenković.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene