Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić objavio je u subotu svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske. Udvorani u kojoj je objavio kandidaturu, Đapić je izvjesio i zastavu HOS-a.

Galerija


Anto Đapić, predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO), objavio je da ide u utrku za predsjednika države. To je objavio u subotu, a u dvorani u kojoj je izvijestio javnost i svojoj kandidaturi Đapić je izvjesio zastavu Hrvatskih obrambennih snaga.

Đapić je ranije rekao kako bi imao najkonkurentniji program kada bi se kandidirao. Kazao je kako bi se, između ostaloga, zalagao za zajedništvo hrvatskog naroda, promjenu izbornog sustava i zaštitu hrvatskog državljanstva u kontekstu pitanja imigranata.

Milan Bandić ne otkriva plan za Pantovčak (Foto: Dnevnik.hr) Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još ne otkriva plan za izbore: ''Vi želite da budem ne vidoviti Milan već surovi Milan''

Stevo Culej (Foto: Dnevnik.hr) Tko će s kime? HNS ne podržava nikoga, u HDZ-u klimavi odnosi: "Povući ćemo desnu ručku pa ćemo na desno"

Krajem ove godine građani će odlučiti tko će sljedećih pet godina voditi Republiku, a već je sada više od deset kandidata za predsjednika, odnosno predsjednicu države.

Do sada su svoje kandidature objavili ili najavili Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Katarina Peović, Dalija Orešković, Vlaho Orepić, Tomislav Panenić, Ante Simonić, Ivan Pernar, Dejan Kovač i Milan Bandić, odnosno Dario Juričan.

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović službeno se još nije kandidirala za reizbor, ali očekuje se da će kandidaturu objaviti nakon povratka iz SAD-a.