Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najlakše križeve objesiti o zidove'

'Pravi kršćanin svoj križ nosi na svojim leđima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović prokomentirala je nakon današnje SDP-ove konferencije za novinare zahtjev predsjednika Mesića za izbacivanjem križeva iz svih državnih institucija, ističući kako pravi kršćanin i istinski vjernik svakodnevni svoj križ - križ života, nosi na svojim leđima.

'Najlakše je križeve objesiti o zidove. To je rasterećenje i nema veze sa istinskim kršćanstvom', rekla je Antičević Marinović dodajući kako bi, načelno govoreći, bilo dobro državne institucije očistiti od mita i korupcije kako bi dostojno mogao visiti križ.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

>> 'Izbacivanje križeva je Mesićevo puštanje magle'

Mislim da je vrijeme da se prekine s nekim prigodničarstvom i sve ono što je u prošlosti bilo zabranjeno kompenzirati na takav način, poručila je.

>> Mesić: Križeve treba ukloniti iz državnih institucija

Mi smo sekularna država i po našem zakonu jasno je što se kod nas može isticati - to je grb i zastava, ustvrdila je Ingrid Antičević Marinović. (Hina)

Samatrate li da križeve treba ukloniti iz državnih institucija?

  • Da
  • Svakako
  • Ne
  • Nikako
  • Ne znam

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene