Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministar o konverziji kredita

'Poduzet ćemo mjere za banke koje nemoralno posluju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj konverzije kredita u švicarskim francima i arbitražni postupak u Washingtonu prokomentirao je tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje s druge Međunarodne konferencije sudaca u Zadru

Na aktualna pitanja oko pregovora za sastav nove vlade Šprlje nije htio odgovarati kao ni na pitanje je li upravo slučaj kredita u švicarcima razlog usporavanja pregovora između MOSTA i HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaduženi građani u panici Prošli ga trnci kad je pogledao aplikaciju banke: ''Nisam siguran da je to pravilno'' Slika nije dostupna nepovoljna odluka Sud Europske unije donio presudu o kreditima u švicarcima: Neće se svidjeti korisnicima

"Republika Hrvatska će poduzeti sve one korake koje pravno smatra da su ispravni koraci. Dakle, prije svega i mi imamo stav načelan da ne postoji stav arbitraže, odnosno da bi se to trebalo rješavati na europskoj razini. Poduzet ćemo sve ono što bi trebali poduzeti u tom slučaju, uključujući i razgovore s bankama, ali i uključujući one mjere koje smatramo da je potrebno poduzeti u slučaju ajmo tako reći nemoralnog poslovanja banaka", poručio je Šprlje.

Spor s bankama komentirao je i tehnički ministar financija Zdravko Marić.

"Stav vlasti je da ni u kojme slučaju to ne smije ugroziri porezne obveznike i nacionalni interes, a sad hoćemo li uspjeti to ćemo tek vidjeti", kazao je Marić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene