Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi podržali akciju

Anina želja ispunjena: Red za davanje uzoraka se stalno povećavao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na trgu Bana Jelačića večeras je bilo posebno ozračje. Brojni građani podržali su akciju koju je pokrenula Ana Rukavina borbom za život.

'Nas je bilo više koji prodajemo nego oni koji kupuju, pa sam uzela materijale, malo đirala po Trgu da malo privučem ljude', rekla je Viktorija Novosel. I uspjelo je. Red za davanje uzoraka krvi potrebnih za popunjavanje registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži stalno se povećavao. 'Stvarno je dobar osjećaj. Inače ne dajem krv, za ovo sam saznao od prijateljice i drago mi je što mi je rekla', rekao je Ivan. 

Pročitajte i ovo Koncert Hrvatska se još jednom ujedinila Koncert "Želim život" još je jednom ujedinio Hrvatsku: "To je najbitnije, da ljudi ozdrave i da dobiju novi život" Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina Uglednici na telefonu: 'Ovo je zadivljujuće!'

>> Pogledajte spot Nove TV za Zakladu Ana Rukavina!

'Svi zapravo molimo Boga da nas jednog dana pozovu , da ne stane na ovom vađenju krvi', rekla je Helena Melovnik Zrinski. Svi žele pomoći. U samo tri sata uzorak krvi dale su 303 osobe. 'Dajemo mogućnost da netko tko oboli od leukemije da mu spasimo život, da li ću to biti ja, netko drugi, možda netko od ovih danas koji su se upisali ne znam, međutim, potencijalno mi možemo svima darovati život', rekao je Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade.

Uz poznata lica Nove TV, akciji su se večeras pridružili i ugledni političari, glazbenici, sportaši, s kojima se moglo razgovarati pozivom u call centar i na taj način biti dio humanitarnog događaja. Sve što trebate je okrenuti poznati broj 060 9000. Upis u registar se nastavlja i sutra na trgu bana Jelačića od 11 do 14 sati. Tko ne stigne, može to učiniti svaki radni dan u Kliničkom bolničkom centru Rebro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene