Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog utjecaja na svjedoke

Andrija Jarak o ročištu Patrika Šegote: Tužiteljstvo traži istražni zatvor, a postoje naznake da je Šegota promijenio taktiku

Uhićeni Patrik Šegota, bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja, i njegova sestra jutros su ispitani u sjedištu USKOK-a. Potom je tužiteljstvo objavilo da su nakon višemjesečnih izvida pokrenuli dvije istrage s ukupno petero osumnjičenih.

Patrika Šegotu se tereti kao prvoosumnjičenog za uzimanje mita, a njegovu sestru za pomaganje u uzimanju mita. Osim njih, za primanje mita osumnjičene su dvije službenice u zemljišno-knjižnom odjelu suda u Sesvetama. USKOK je i za njih tražio istražni zatvor.

"U odnosu na službenice Općinskog suda u Sesvetama, bilo je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, prije ročišta obrana je donijela rješenje suda kojim se te dvije osobe suspendiraju sa svojih funkcija", rekao je Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a.

"Odnosno, do trenutka završetka kaznenog postupka ne mogu raditi na Sudu stoga nije bilo osnova za dalje raspravljanje o uvjetima za određivanje istražnog zatvora jer su upravo oni razlozi za istražni zatvor otpali njihovom suspenzijom", dodao je.

Promjena taktike Patrika Šegote?

Na Županijskom sudu Zagrebu traje za određivanje istražnog zatvora Patriku Šegoti i njegovoj sestri Tamari. Ispred zgrade Suda uživo u Vijesti Nove TV u 17h javio se Andrija Jarak, koji je naveo razloge zbog kojih tužiteljstvo traži određivanje istražnog zatvora.

"Tužiteljstvo istražni zatvor traži zbog dva razloga: zbog opasnosti od utjecaja i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", rekao je Jarak.

Dodao je da je Šegota otkazao punomoć svom odvjetniku Vladimiru Terešaku i sada ga zastupa odvjetnice Laura Valković.

"Nije baš uobičajeno da se prvi dan mijenja odvjetnik, ali to možda sugerira promjenu taktike i da će se Šegota kod istražnog suca aktivno braniti od ozbiljnih optužbi", rekao je Jarak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apokaliptične scene VIDEO Europa se bori s poplavama: U Njemačkoj raste broj poginulih, u dijelovima zemlje proglašeno izvanredno stanje. Teško pogođene Belgija, Nizozemska i Luksemburg

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđeno 200 slučajeva Delta-soj se rapidno širi u susjednoj državi, moguća nova odluka za one koji odbijaju cijepljenje: ''Za to nemamo vremena...''

"Naime, sumnjiče ga da je pokojnom poduzetniku namjestio posao od četiri milijuna kuna, a zauzvrat u gotovini dobio 600.000 kuna te da mu je taj poduzetnik napravio obiteljsku kuću na Krku", dodao je.

Ročište kod istražnog suca trebalo bi završiti oko 17:30 te ćemo tada doznati hoće li Patrik Šegota i njegova sestra narednih mjesec dana provesti u Remetincu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene