Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićen u dubrovniku

Odvjetnik Patrika Šegote otkrio detalje uhićenja i za što sve terete bivšeg šefa Gradskih groblja: ''S obzirom na to da ga se dulje vrijeme prisluškivalo...''

Odvjetnik Patrika Šegote, uhićenog direktora ZagrebParkinga, kazao je da se Šegota ne osjeća krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Odvjetnik Vladimir Terešak otkrio je za Dnevnik Nove TV detalje uhićenja Patrika Šegote.

''On je uhićen u Dubrovniku u stanu svoje supruge, odnosno njezinih roditelja. Izvršen je pretres njegovog osobnog vozila i prepraćen je u Zagreb u prostorije ZagrebParkinga gdje je izvršen pretres njegova ureda. U Slovenskoj 22 je u tijeku pretres njegova doma'', kazao je Terešak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UHIĆENO PETERO LJUDI Šegotu doveli u Zagreb, odvjetnik otkrio za što ga se tereti: "To ima veze s javnim natječajima oko kućica i nekim građevinskim radovima na groblju"

Još nema službene informacije za što se Šegotu točno tereti. ''Prema razgovoru s njim, njemu se stavlja na teret kazneno djelo primanja mita vezano uz njegov rad u Holdingu na funkciji direktora Gradskih groblja, kućice i građevinski radovi'', otkrio je odvjetnik.

Na pitanje reportera Andrije Jarka je li uhićenje Šegote nastavak istrage nad Milana Bandića, Terešak kaže da je, s obzirom ''na činjenicu da se gradonačelnika pratilo i prisluškivalo dulje vrijeme, vrlo je lako moguće da su rezultati doveli do ovog uhićenja''. ''To je moja pretpostavka'', dodaje odvjetnik. Kazao je i da se Šegota ne osjeća krivim.

Uz Šegotu je, kako se neslužbeno doznaje, na primorsko-goranskom području uhićena njegova sestra Tamara Šegota zbog sumnjivog poslovanja preko tvrtke Notitia s nedavno preminulim građevinskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je obavljao radove i za Gradska groblja.

Prema pisanu medija, uhićene su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama.

Uskok i policija o uhićenjima bi se detaljnije trebali oglasiti nakon ispitivanja svih osumnjičenika. Tada će biti poznato hoće li protiv petero uhićenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Policija i Uskok izvijestili su u srijedu da su zbog koruptivnih kaznenih djela uhitili pet osoba na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području.

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.

Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

Nova uhićenja su uslijedila nakon pokretanja velike antikorupcijske akcije u kojoj je krajem lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Bandićem, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Dan kasnije, 1. srpnja, Uskok i policija nastavili su s akcijom i zbog primanja i davanja mita uhitili 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene