Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav je moguć ishod?

Analiza Andrije Jarka: Uskok mora dati odgovor na ključno pitanje u aferi Hotmail - je li Dalić odavala povjerljive informacije?

Andrija Jarak (Foto: Dnenvik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnenvik.hr) Dnenvik.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak (Foto: Dnenvik.hr) Galerija 1/1 >>
Novinar Nove TV, Andrija Jarak govori o ključnim pitanjima i potezima Uskoka u slučaju afere Hotmail i slučaju Martine Dalić kao i o mogućem ishodu situacije.

Uskok provodi izvide, provjerava komunikaciju elektroničkom poštom, no ključno je pitanje je li u komunikaciji koja je nesporna Martina Dalić ušla u sukob interesa. Je li kao ministrica i potpredsjednica Vlade dala povjerljive informacije koje su se mogle zloupotrijebiti i iskoristiti za stjecanje imovinske koristi. Točnije, je li dala informacije o planiranim aktivnostima Vlade vezano uz ovaj slučaj.

Pročitajte i ovo Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Pixell) nema kaznene odgovornosti Ne postoji veza: USKOK odbacio kaznene prijave za aferu Hotmail, oglasila se i Dalić Darinko Kosor (Foto: Dnevnik.hr) Darinko Kosor o rekonstrukciji Vlade "Zašto ne bismo išli na nove izbore? Ja sam protiv preslagivanja u Saboru"

Važna je i kronologija komunikacije i usporedba s onim što se kasnije događalo u aferi Agrokor. U toj komunikaciji ima puno zanimljivih podataka istražitelji će odlučiti je li to dovoljno za pokretanje istrage.

DORH je jučer službeno zaprimio dvije prijave od dvije političke stranke no odbacuju sumnje da će raditi pod političkim pritiskom. Jednako tako provjeravaju i zahtjev Martine Dalić da se istraži tko je medijima dostavio mailove, Dalić je to rekla medijima no doznajemo da nije podnijela službenu prijavu.

Iako je rano govoriti o ishodu, potencijalna kaznena djela u ovom slučaju su udruživanje radi izvršenja kaznenog djela s namjerom ostvarenja imovinske koristi. Dakle da se donese Zakon kroz koji će se to ostvariti. Na primjeni tog zakona članovi skupine Borg kasnije su zaradili na desetke milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene