Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet hrvatskog premijera

Možemo li uskoro očekivati proširenje EU-a? "Plenković im je važna adresa za razgovor na tu temu i kada se žele informirati o susjedstvu"

Aktualno Galerija Andrej Plenković i Leo Varadkar - 3 Andrej Plenković i Leo Varadkar - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Leo Varadkar - 2 Andrej Plenković i Leo Varadkar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Leo Varadkar - 1 Andrej Plenković i Leo Varadkar - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
Uživo iz Dublina koji je po prvi put posjetio premijer Andrej Plenković, javio se reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

"Dvije su teme bile definitivno najzanimljivije i najvažnije. Prva je da se uslijed ruske agresije na Ukrajinu sve intenzivnije razmišlja o proširenju Europske unije te da se čak konačno spominju i neki rokovi. Neki spominju 2030. godinu što je novost u proteklih nekoliko godina", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

"Irska tu snažno podržava Hrvatsku, odnosno snažno podržava i širenje EU-a. Kažu da im je upravo Andrej Plenković jedna od najvažnijih adresa za razgovor kada je ta tema na dnevnom redu i kada se žele informirati o onome što se događa recimo u hrvatskom susjedstvu", dodao je Krešić. 

"Druga tema nije ništa manje važna, iz perspektive Irske ona je pripajanje Sjeverne Irske Republici Irskoj. Leo Varadkar je digao priličnu buru kada je rekao da će on za života vidjeti ujedinjenu Irsku", poručio je reporter.

Pročitajte i ovo Migranti - 3 Sudjedi pojačali kontrolu Slovenija pozvala Hrvatsku da zaštiti granicu! Porast broja ilegalnih prelazaka kod Brežica, oporba želi vojsku na granici

"Jako su loše to dočekali u Ujedinjenom Kraljevstvu, naravno Sjeverna Irska još uvijek je dio UK-a, međutim Plenković je naglasio kako Hrvatska podržava Irsku u svim pregovorima i svim pozicijama nakon Brexita prema Ujedinjenom Kraljevstvu. Tako da bi na neki način to mogla biti još jedna suradnja, naravno za Irsku ujedinjenje, a za Hrvatsku proširenje i prije svega ulazak Bosne i Hercegovine u EU", zaključio je Krešić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene