Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još mjesec dana

Plenković produžuje uredbu o ograničavanju cijena goriva: "Pratimo situaciju..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada produžiti ograničenje rasta cijena goriva za još mjesec dana.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, najavio je da će u četvrtak biti produžena odluka o ograničenju rasta cijena goriva za još jedan mjesec.

"Produžit ćemo to sutra za još mjesec dana. Tri mjeseca to možemo. Pratimo situaciju, radimo u interesu građana", rekao je Plenković novinarima tijekom 29. savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista. 

Premijer je dodao da mu nije u interesu da cijena naftnih derivata opet ugrozi standard građana kojima, kako kaže, povećavaju plaće. "Imamo inflaciju ispod prosjeka EU-a, i gledamo kako da mehanizmima koje imamo, a Vlada ima neke alate u rukama, idemo u korist građana", rekao je Plenković.

Vlada je u listopadu donijela uredbu koja je na snagu stupila 16. listopada i prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana benzin mogu prodavati za najviše 11,10 kuna za litru, a dizel po 11 kuna.

Pročitajte i ovo Zagrebačka tržnica - 1 DNEVNIK NOVE TV ISTRAŽUJE Što se sve na tržnici danas može kupiti za 100 kuna? "Ajme dečki, to vam je taman na knap!" Otkrivamo i koji su sve razlozi drastičnih poskupljenja

Pročitajte i ovo Andrej Plenković NEMA ISPRIKE ZBOG FIMI MEDIJE Plenković izgubio živce: ''Da nam pamet sole Mostovci koji doživljavaju orgazam na Festivalu slobode?''

Uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost određuju se za motorne benzine Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u iznosu od 11,10 kuna po litri. Za Eurodizel BS se određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri.

Na najvišu maloprodajnu cijenu naftnih derivata nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove koji nisu propisani Uredbom ili drugim posebnim propisima. Maksimalni iznosi cijena sadržavaju cijenu naftnog derivata, trošarinu i PDV. U cijenu naftnog derivata ugrađena je premija energetskog subjekta, koja uključuje i maržu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene