Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao aktualnosti

Plenković o osobnim asistentima: "Većina udruga je zadovoljna sadržajem zakona"

Nakon što je završila sjednica Predsjedništva HDZ-a, pred novinare je izašao predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković.

Odražana je sjednica Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je pred novinare izašao predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. Na počeku je komentirao novi zakon kojim će se definirati uloga osobnih asistenata.

"Trentuno je broj ljudi koji su obuhvaćeni je oko 4000 ljudi, a vrijednost je oko 150 milijuna kuna. Sad se diže na 14.000 i bit će alocirano 156 milijuna eura. Velika većina udruga je zadovoljna sa sadržajem zakona. Ako ima nekih pitanja, nekih ideja, to će se riješiti u zakonskoj proceduri", rekao je.

"Cijela naša politika je suprotna od onoga što oporba govori. Ona je cjelovita i konzistentna", dodao je.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Napao vlast Šef SDP-a sasuo nove kritike na račun premijera i Vlade: "HDZ radi po onoj staroj 'drži vodu dok majstori odu'"

Također je rekao da je politika Vlade "empatična".

"Zbog toga izdvajamo jako puno sredstava za ljude koji imaju teške bolesti za koje lijekovi prije nisu bili uvršteni na listu HZZO-a", ustvrdio je premijer.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Gordan Jandroković Nakon Dekanića odzvonilo "lex šerifu"? ''Vidjet ćemo, ali treba razmišljati i o takvim stvarima''

Plenković je upitan i o curenju podataka.

"Donesen je zakonski okvir na razini Europske unije i on se mora implementirati. Mininstarstvo financija će, sukladno postojećoj europskoj direktivi, predložiti okvir koji će se odnositi na bolju zaštitu dužnika. Nadležna tijela moraju utvrditi kako ti podaci cure, zašto cure i kako cure", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene