Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon stravičnog požara

Počeo premještaj štićenika iz 'Zelene oaze' u druge domove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio korisnika doma Zelena oaza u kojem je jučer u požaru poginulo šestero ljudi, već je preseljeno u svoje domove jer su po njih došli članovi obitelji, a za ostale će se organizirati sanitetski prijevoz. Iz privatnog doma sele ih u Dom za odrasle osobe Lobor-grad.

Iz Doma za starije i nemoćne osobe 'Zelena oaza', u kojem je u jučerašnjem požaru smrtno stradalo šestero korisnika, u nedjelju je počeo najavljeni premještaj korisnika u Dom Lobor–grad, a na raspolaganju su im i drugi domovi, doznaje se od ravnateljice Centra za socijalnu skrb Donja Stubica Stanke Erdelje.

Pročitajte i ovo Robert Pavić, načelnik PU krapinsko-zagorske tragedija u domu za starije Štićenici doma bili su u preuređenom štaglju. Načelnik policije: ''Tijela nije bilo moguće identificirati''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Za kontrolu je nadležno Ministarstvo'' Otkriveno koliko je štićenika smjelo biti u domu u kojem ih je šestero izgubilo život: ''Dozvola je izdana za manji broj''

Erdelja je Hini kazala da je većina od 21 korisnika već izmještena.

"Neki od njih već su preseljeni u svoje domove, budući da su njihova djeca ili rodbina došli po njih i odveli ih kućama, a za ostale ćemo korisnike organizirati prijevoz sanitetskim vozilima u Dom za odrasle osobe Lobor -grad”, kazala je Erdelja dodavši da je dio korisnika već stigao u Lobor gdje je za njih sve organizirano.

Osim Lobora, kaže, imaju na raspolaganju i druge domove, a očekuje i nada se da će svi korisnici 'Zelene oaze' biti preseljeni do kraja dana.

Istaknula je i kako je svima u Centru najvažnije da ljudi, od kojih su mnogi još pod stresom, budu zbrinuti te da će učiniti sve da tako i bude.

"Lijepo je da su došli članovi njihovih obitelji i pružili im pomoć, a to i mi radimo kako bismo svi zajedno lakše prebrodili ovo teško razdoblje. Ima tu i pokretnih, i polupokretnih osoba, a većina nepokretnih kojima rodbina nije mogla pronaći adekvatan smještaj ide u Lobor”, rekla je ravnateljica donjostubičkog Centra za socijalnu skrb.

Smještaj u Lobor-gradu ili drugim domovima, odnosno povratak starijih osoba kućama tek je privremeno rješenje kojim se obiteljima omogućuje određeno vremensko razdoblje tijekom kojeg sami mogu pronaći novi dom za starije članove svojih obitelji, pojasnila je Erdelja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene