Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Andrije Jarka

Može li afera Hotmail ugroziti konačnu nagodbu? "Veliki problem predstavljaju tri tužbe..."

Andrija Jarak (Foto: Dnenvik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnenvik.hr) Dnenvik.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak (Foto: Dnenvik.hr) Galerija 1/1 >>
Uskok i dalje provodi izvide u aferi mailovi. S druge strane, raste nervoza oko konačnog postizanja nagodbe. A može li ova afera ugroziti postizanje konačne nagodbe?

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak objašnjava kako je logično da se u ovakvoj situaciji stvori loša politička klima i otvore brojna pitanja.

Pročitajte i ovo Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) četiri kaznena djela Živi zid kazneno prijavio Plenkovića i Dalić: "Kad bi premijer imao časti, sam bi podnio ostavku" Slika nije dostupna nagodba je prioritet Vrdoljak o sudbini ministrice Dalić: "Vrijeme će pokazati je li nešto toliko opterećujuće da se moraju donositi neke odluke"

"Kad neka afera izazove smjenu ključne, prve i najvažnije osobe u cijelom ovom, inače kompleksnom, procesu, koja je pritom ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade logično je da se stvori loša politička klimu i otvore brojna pitanja. Naprimjer hoće li izvidi biti lišeni utjecaja politike, ima li ovdje sukoba interesa i elemenata čitavog niza kaznenih djela i ono najvažnije - hoće li tko kazneno odgovarati za aferu mailovi.

Što se same nagodbe tiče, barem s pravne strane ova afera ne bi trebala imati neki veći utjecaj. Naime, nagodbu donose isključivo vjerovnici. Ako se vjerovnici dogovore nagodba ide, a ako se ne dogovore onda ništa od toga.

Kako doznajemo, u završnoj je fazi izrada tog završnog nacrta ugovora o nagodbi, 150 stranica napisanih na dva jezika, hrvatskom i engleskom, i tijekom sljedećeg tjedna će svi vjerovnici sjesti i pokušati se napokon dogovoriti kako bi se to završilo do 10. srpnja.

Veliki problem predstavljaju tri tužbe Francka, Agrama i Adrisa koji su se žalili zbog svog lošeg položaja u vjerovničkom vijeću, ali isto tako prema njihovom mišljenju premalo novca koji im je ponuđen u nagodbi. To bi moglo zakomplicirati cijelu ovu priču.

Što se tiče izvida oni i dalje traju. USKOK provodi istragu, češlja dokumentaciju, pregledava mailove. Nakon što to završe istražitelji će onda utvrditi ima li dovoljno elemenata za pokretanje službene istrage", izvijestio je Andrija Jarak.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene