Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obišli pogone

Amerikanci žele vlasništvo u C.I.O.S.-u Petra Pripuza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka tvrtka Zero Global Waste spremna je za strateško povezivanje i ulazak u vlasništvo C.I.O.S. grupe, izvijestili su iz zagrebačkog Ureda te tvrtke.

Njihov se predsjednik Uprave Jeffory D. Blackard, sastao s predstavnicima C.I.O.S.-a  te obišao pogone za recikliranje u Zagrebu i Varaždinu. Blackard se nalazi u višednevnom radnom posjetu Hrvatskoj, a uz njega je i suvlasnik Zero Global Wastea, bivši senator Sjedinjenih Američkih Država, kongresnik i predsjednički kandidat Rick Santorum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepoznati uzroci Zelena akcija traži sankcije za C.I.O.S: "Požari u tom postrojenju postali su tradicija" Petar Pripuz, vlasnik CIOS-a (Foto: Dnevnik.hr) "NETKO NAM TO PALI" Pripuz požare u C.I.O.S.-u povezuje s politikom: "Pojedinci vide svoje mjesto pod suncem napadajući gradonačelnika Bandića"

"Tvrtka Zero Global Waste već je i ranije iskazala interes za strateško partnerstvo s C.I.O.S. Grupom, što potvrđuje i naš dolazak u Zagreb. Naime, sektor gospodarenja otpadom, uz turizam, za nas ima veliki investicijski potencijal zbog kojeg smo spremni ulagati u Hrvatsku. Analizom tržišta zaključili smo da je C.I.O.S. grupa lider u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj i regiji i zato je odabrana za našeg strateškog partnera. Iznimno smo zadovoljni s onime što smo vidjeli, riječ je o modernoj kompaniji s kvalitetnom infrastrukturom, upravljačkom strukturom i potencijalom za daljnji rast. Vjerujemo da je ovo početak prosperitetnog partnerstva na obostrano zadovoljstvo. Kada postignemo dogovor sa vlasnikom C.I.O.S. grupe, u što će se sada uključiti i financijski i pravni stručnjaci, o tome ćemo obavijestiti javnost", izjavio je Blackard u priopćenju.

"Tvrtka Zero Global Waste usmjerena je razvoju alternativnog goriva iz otpada korištenjem inovativnih naprednih tehnologija. Naš zajednički cilj je ubrzo postići dogovor kako bismo krenuli s realizacijom investicije i zajedničke strategije za prvo europsko implementiranje inovativne Zero Global Waste tehnologije obrade otpada upravo u Hrvatskoj, u suradnji sa C.I.O.S.-om", zaključio je Blackard.

Tijekom boravka u Hrvatskoj američki su se investitori susreli sa nizom predstavnika hrvatske poslovne zajednice, a tijekom vikenda predstavit će i lokalnoj zajednici detalje projekta Pašman rivijera. Naime, konzorcij Blackard Global, u kojem je jedan od partnera C.I.O.S. grupa, nositelj je realizacije turističkog razvojnog projekta „Pašman Rivijera“, procijenjene vrijednosti 500 milijuna eura, što predstavlja pojedinačno najveću greenfield investiciju u hrvatskom turizmu, poručuju iz tvrtke.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene