Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao ih predsjednik

Alkari planiraju Alku odvesti u Bruxelles

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj izvijestilo je predsjednika Josipovića o pripremama za ovogodišnju Alku te o projektu nastupa u Bruxellesu u rujnu ove godine.

Alkari planiraju predstaviti Alku u Bruxellesu kao jednu od najstarijih viteških igara u kontinuitetu europskih kulturno-povijesnih tradicija.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Sastanak Europskog vijeća Ivana Petrović iz Bruxellesa: "BiH je dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

Sinjsku Alku predstaviti će i kao vitešku igru upisanu na Registriranu listu nematerijalne kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Predviđa se i nastup Ansambla Lado i Klape Sinj.

>> Sinjska alka: Oko sokolovo, čvrsta desnica i vječna slava...

Predsjednik Josipović podržao je projekt. Naglasio je kako će naše članstvo u Europskoj uniji proširiti mogućnosti prezentacije naše bogate kulturne baštine drugim članicama i pridonijeti afirmaciji našeg nacionalnog identiteta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene