Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi iz MUP-a

'Najteži i najtužniji' status Aleksandre Ljube: 'Pišem ovo u trenu kad sam doznala loše vijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandra Ljuba odlazi iz MUP-a nakon 20 godina, kako kaže, ne svojom voljom.

Bivša glasnogovornica PU zagrebačke, Aleksandra Ljuba, danas se na svom Facebook profilu oprostila od dugogodišnjeg rada u MUP-u. Rekla je kako ne odlazi svojom voljom te da je saznala kako postupak koji se već pet godina vodi protiv nje, neće završiti presudom u njenu korist.

Pročitajte i ovo Kamere za prebrze vozače (Foto: Dnevnik.hr) - 1 pripreme za sezonu Veliki brat po cijeloj Hrvatskoj: Masovno se postavljaju nove kamere za nadzor brzine Slika nije dostupna Znati će se sutra HDZ-ovu zastupniku Culeju prijeti oduzimanje zastupničkog imuniteta

Dotični facebook status iskoristila je da zamoli prijatelje za pomoć u potrazi za novim poslom jer, kako kaže, u pitanju je gola egzistencija.

Podsjetimo, protiv Aleksandre Ljube vodio se postupak te je nepravomoćno bila osuđena da je odmor u MUP-ovom odmaralištu, za sebe i prijateljicu, žrtvu obiteljskog nasilja i njezino dvoje djece platila po sindikalnoj cijeni od 8 tisuća kuna, a kako prijateljica i njezina djeca nisu djelatnici MUP-a oštetila je državni proračun za 6.040 kuna.

Spomenuti iznos je vratila, a ovo je status koji je Ljuba stavila danas na svoj Facebook profil.

Moj najteži i najtužniji status od kada plovim ovim virtualnim vodama:

Ovih dana se opraštam sa 20 godina života truda i rada u MUP-u RH koji sam beskrajno voljela i obožavala i kojeg ustvari još uvijek volim.

Odlazim ne svojom voljom nego onako onako kako ni u snu nisam zamišljala da će se dogoditi.

No ljudima se događaju i ružne stvari u životu! Imam naznaka da postupak koji se gotovo pet godina vodi protiv mene neće završiti u moju korist. Posljedica toga je sigurni gubitak posla u Ministarstvu u kojem sam odrasla i kojem sam posvetila pola svog života.

Legalista sam i izvjesno je da ću morati zatvoriti vrata MUP-a i okrenut novu stranicu svog života.

Potrudit ću se da to bude uzdignute glave, jer nisam učinila ništa sramotno. Ono zbog čega sam ovako strogo kažnjena teško mi je govoriti i prepričavati, a i nepotrebno je prošlost ne mogu promijeniti. S tim krimenom ustajem i liježem već puno godina. Živim neizvjesnost svaki dan. Kako ja, tako i meni najbliži ljudi. Moji prijatelji najbolji na svijetu i moja mama jedna i jedina I NEPONOVLJIVA. O njoj također puno znate-ona je majka hrabrost koja bije svoju bitku desetak godina još težu od moje i od koje sam vjerojatno naslijedila borbenost.

Pišem ovo u trenu kad sam doznala loše vijesti u šoku i nevjerici i u možda za mene najemotivnijem trenutku.

Teško je ogoliti se ovako kako ja sad to radim javno i bez ustezanja i to mi je bila doista zadnja opcija koju sam imala u svojoj glavi no stjerana sam u kut i više nemam izbora. Od nekuda moram krenuti. Pomagala sam drugima a sada sam na žalost u poziciji da tražim pomoć. Potreban mi je posao kako bih mogla nastaviti sa životom! Više nije u pitanju karijera nego gola egzistencija.

Znate ono hrana, režije, krediti… Znate svi što znam raditi i koje su moje profesionalne kvalitete i vrline! Radit ću bilo što naravno samo da preživim ovo. Teško mi je i neugodno ali moram moliti dobre ljude da mi pomognu u pronalasku novog posla. Nemam muža niti bilo koga tko bi mi mogao priskočiti dok se nekako ne snađem za posao.

Ne trebam lajkove ni postove najmanje sažaljenje ni ništa što bi me još dodatno rastužilo ako me razumijete! Trebam konkretnu pomoć-trebam posao!

Dragi MUP-ovci sve Vas volim i hvala Vam na svemu lijepome što sam proživjela i doživjela u tom posebnom i predivnom svijetu! Ponosna sam što sam bila dio toga. Ne mogu se opraštati ponaosob -bilo bi mi prebolno.

Dragi novinari, hvala Vam za svu podršku kada mi je bilo teško. Između mene i Vas postojala je neka posebna kemija jer ste me razumjeli kad ni sama sebe nisam! Toliko ste puta Vi trebali mene, a sad ja trebam Vas! Pomozite mi i prenesite vijest da tražim posao!

Nadam se da ću sve ovo nekako preživjeti i da ću Vas sve ponovno što prije uveseljavati fotkicama i veselim statusima! Obično u svaku životnu situaciju nastojim ubaciti mrvicu humora…danas ne ide!

Nisam sigurna da li će moj glas u ovom politički važnom trenutku u kojem se nalazi naša država itko čuti no nemam nekog izbora nego pokušati kucati na sva vrata sada kada nemam egzistenciju. Jedna će se otvoriti vjerujem čvrsto u to.

Hvala Vam! Volim Vas puno!

Aleksandra

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene