Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja

Aleksandru Ljubu terete da je prijateljicu odvela na ljetovanje na račun MUP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandra Ljuba, bivša glasnogovornica zagrebačke policije optužena je za zloporabu položaja i ovlasti, pri čemu je MUP-u nanesena šteta od nekoliko tisuća kuna.

Ljubu i Miju Vadžića, bivšeg šefa Odjela uslužnih djelatnosti MUP-a, USKOK je nedavno optužio zbog zloporabe položaja i ovlasti, piše Večernji list. Tužiteljstvo tvrdi da je Ljuba 2006. godine iskoristila svoj položaj te na ljetovanje u policijsko odmaralište u Dramlju povela prijateljicu i njezinu djecu na trošak MUP-a. Kasnije je sama platila trošak ljetovanja.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Ilustracija, uhićenje Akcija PNUSKOK-a Policajac uhvaćen u odavanju tajnih podataka: Priveli ga i udaljili iz službe

Trenutačno Ljuba radi poslove policijske službenice za odnose s javnošću u MUP-u, kamo je iz PUZ-a premještena u travnju 2010. godine. MUP je objasnio da je u ovom slučaju, prema Zakonu o policiji, nastupila apsolutna zastara pokretanja disciplinskog postupka pa se nisu stekli zakonski uvjeti za njezino udaljenje s dužnosti.

>> MUP: Glasnogovornici Kraljević-Gudelj služba prestala po sili zakona

Vadžić je priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom tako da se na pripremnom ročištu na kojem se odlučuje o svjedocima i dokazima koji će biti izvođeni tijekom postupka, neće morati pojaviti. Radni odnos Vadžića u MUP-u završio je u srpnju 2010. godine jer je na vlastiti zahtjev otišao u mirovinu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene