Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Srbiji

Vulin podnio neopozivu ostavku na mjestu direktora BIA-e: "Odbijam postati dio antiruske i antisrpske histerije"

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto: Afp
Srpski mediji javljaju o podnošenju neopozive ostavke na mjestu direktora BIA-e.

Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na mjestu direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), piše Nova.rs.

Vulin je u priopćenju zahvalio Aleksandru Vučiću zbog prilike da brani Srbe i Srbiju te ga moli da ostane "predsjednik svih Srba".

Napisao je da Vučić i Srbija susreću s prijetnjama i ucjenama koje se mogu usporediti samo s austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine.

Optužio je SAD i EU da traže njegovu glavu kao preduvjet za neuvođenja sankcija Srbiji.

Pročitajte i ovo Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..."

"Od nas se traži da napustimo Republiku Srpsku i da sankcijama Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena država i nacija.

Ja nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću dopustiti da budem uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet.

Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Nisu dobili sankcije Rusiji, nisu dobili srpsko priznanje Kosova, ali su dobili jednu srpsku glavu.

Pročitajte i ovo Sebastijan kod Zaprešića Policija objavila tko je ubio dva psa dok su bili u šetnji s vlasnicom: "Ispalio je hitce..."

Odbijam postati dio antiruske i antisrpske histerije zbog bilo koje pozicije, da prestanem brinuti o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem vjerovati u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja srpskog svijeta. Obijam odustati od politike vojne neutralnosti i bratstva s Rusijom i Kinom", priopćio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene