Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako se "ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka", koji se jučer ubio u sudnici Haškog suda.


"Činu Slobodana Praljka pred Haškim sudom ne bih se rugao ni na koji način niti bih ga nazivao kukavičkim. Ali imam što poručiti ljudima u Europskoj uniji povodom njihovih različitih mjerila i riječi izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj povodom posljednjih presuda", rekao je Vučić.

Vezani članci Predsjednik Milanović u New Yorku - 2 Milanović: ''Aleksandar Vučić bio je jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih'' Hitne službe jučer u zgradi suda u Haagu (Foto: Eugen Jakovčić) Svjedok jučerašnjih dramatičnih zbivanja u Haagu: "Nastao je kaos, sve službe su bile u paralizi!"

Vučić je rekao da su se iz Srbije nakon presude Ratku Mladiću mogle čuti samo "izjave s akcentom na budućnost i iskazivanju poštovanja svim žrtvama, bez bježanja od teških tema".

“Kako je to moguće da su svi za ponešto osuđeni, samo nitko ni za jedan zločin nad Srbima. Jedna jedina presuda ima koja se njima ne sviđa i odmah su protiv političkih presuda, protiv suda u cijelini, neprihvatljivo je, nepravedno i tako dalje. Pa koga ljudi vi zavitlavate više? Pa šta hoćete da radite od nas?  Ovoga pitaju što ti je s tvojim hibridnom radom, on pita je li to iz Beograda. Kakav Beograd, kakve veze Beograd ima. Moram priznati da nisam baš razumio. Možda su njegove kontemplativne sposobnosti značajno veće nego moje", kazao je