Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON SJEDNICE VLADE

Aladrović: ''Utvrdit ćemo sve činjenice ne osuđujući nikoga unaprijed'

Preliminarni izvješća vezana uz upravni nadzor okolnosti postupanja zagrebačkog Centra za socijalnu skrb i njegovih podružnica trebao bi biti gotov početkom idućega tjedna, kazao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

''Utvrdit ćemo sve činjenice ne osuđujući nikoga unaprijed'', poručio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u izjavama za medije nakon sjednice Vlade, a vezano za provjeru navoda iz intervjua Severine Vučković za portal H-alter.org i okolnosti vezane uz postupanje zagrebačkog Centra za socijalnu skrb i njegovih podružnica.

Aladrović je kazao da je riječ ''izvanrednom upravnom nadzoru'', a  ''početkom idućeg tjedna trebali bi imati preliminarna izvješća'', kazao je ranije ministar ističući da je jedino važan interes djeteta.

U međuvremenu, javnost je gotovo unisono izrazila zabrinutost zbog odluke kojom je novinarki Jeleni Jindri, koja je i razgovarala sa Severinom, zabranjeno da na portalu H-alter.org objavljuje tekstove o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Gordani Buljan Flander.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od listopada Beroš i Aladrović o pooštravanju mjera u zdravstvu i socijali: Otkrili hoće li se dijeliti otkazi
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zatražen nadzor Tomašević smjenjuje Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece: "Mislim da je dobro da se ta stvar raščisti"
Pročitajte i ovo Gordana Buljan Flander PRIVREMENA MJERA Općinski građanski sud u Zagrebu zabranio portalu da istražuje postupke Poliklinike za zaštitu djece i mladih

''Izuzimam se od komentiranja sudske odluke. Politika naše Vlade je takva da ne želimo imati bilo kakvu cenzuru, ona nije društveno prihvatljiva. Uloga medija je preispitivati što radimo mi na javnim pozicijama i tu poziciju medija nikad ne treba ugrožavati'', kazao je Aladrović.

Ministarstvo je, prema njegovim riječima, imalo nešto pritužbi, a o svemu tome je proveden nadzor: ''Po saznanju o intervjuu koji je podigao prašinu, odmah smo reagirali s izvanrednim nadzorom i tako ćemo i ubuduće postupati''.

“U našem su fokusu centri za socijalnu skrb, a nad samim radom Poliklinike kao zdravstvene ustanove naše Ministarstvo nema ingerenciju. Javnost je podijeljena u slučajevima, a mi ćemo utvrditi činjenice ne osuđujući nikoga unaprijed. Ako je netko prekršio ovlasti, neće imati zaštitu s naše strane'', zaključio je Aladrović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene