Gordana Buljan Flander
Gordana Buljan Flander Foto: pixell

Općinski građanski sud u Zagrebu je odredio privremenu mjeru zabrane objavljivanja sadržaja u kojima se iznose informacije koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i profesionalna dostignuća predlagatelja osiguranja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Gordane Buljan Flander.


Portalu H-Alter Općinski građanski sud u Zagrebu odredio je u utorak privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladih. Sudac je donio odluku "radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike", navodi se u rješenju, javlja N1. 

Vezani članci Gordana Buljan Flander Buljan Flander u Dnevniku Nove TV dala neopozivu ostavku: ''Gospodine gradonačelniče...'' Josip Aladrović - 5 Aladrović najavio promjene u sustavu socijalne skrbi i komentirao Severinin slučaj: ''Važna nam je samo jedna stvar''

Privremena mjera zabrane izdana je temeljem Ovršnog zakona Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu, izdavaču neprofitnog portala H-alter. Ostat će na snazi do pravomoćnog okončanja postupka koji su predlagatelji osiguranja dužni pokrenuti radi opravdanja navedene privremene mjere ili do drugačije odluke suda na prijedlog predlagatelja ili protivnika osiguranja.

Podsjetimo, H-alter je proteklih dana objavljivao tekstove u kojima problematizira rad ravnateljice Poliklinike.

Riječ je o seriji tekstova novinarke Jelene Jindre koji su objavljeni proteklih mjeseci na portalu H-alter pod naslovom "Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?" 

Nezadovoljstvo Poliklinikom iskazala je nedavno u intervjuu pjevačica Severina Vučković, nakon čega je i resorno Ministarstvo rada i socijalne skrbi pokrenulo izvanredni nadzor.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju