Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južni dio požarišta na području Dinare, u zaseoku Lazići, tijekom prijepodneva aktivirao se na nekim dijelovima, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte u Divuljama.


U jutarnjim satima požar je gasio jedan kanader i 10 vatrogasaca iz javne vatrogasne postrojbe Knin i kninskog dobrovoljnog vatrogasnog društva s dva vozila, koji su imali noćno dežurstvo na požarištu. Oko 11,40 sati kanader je prestao s radom, a vatrogasci nastavljaju sanirati i natapati dijelove požarišta.

Vezani članci Banke i depozitari (Foto: Dnevnik.hr) - 1 HANFA tvrdi kako sve nadzire: Banke i mirovinska društva mogu se dogovarati o visini naknada, ali i skrivanju brojki Grabar-Kitarović na požarištu u Oroslavju (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Grabar-Kitarović na požarištu u Oroslavju: "Mislim da je svima ovo pomalo bio šok..."

Popodne oko 13,10 sati Vatrogasni operativni centar Šibenik primo je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Civljane-Kijevo u neposrednoj blizini objekata. Požar su gasila nadljudskim naporima tri vatrogasca s jednim vozilom iz JVP Knin uz zračnu potporu jednog kanadera. Požar je lokaliziran u 14,40 sati, a izgorjelo je devet hektara trave i niskog raslinja.

Požar otvorenog prostora na lokaciji Đurinići-Konavle, koji je dojavljen u VOC Dubrovnik u 9,46 sat, ugašen je oko 13 sati.

Vatru je gasilo 28 vatrogasaca sa 7 vozila iz Sezonske interventne postrojbe Prevlaka, JVP Konavle i DVD Grude uz zračnu potporu jednog helikoptera s uređajem za gašenje. Izgorjelo je dva i pol hektara trave i makije.