Aktivist i redatelj Dario Juričan izveo je ispred sjedišta HDZ-a akciju Pratite trag novca. Govorio je o prikrivenom vlasništvu radijskih postaja i Vijeću za elektroničke medije.

Galerija Akcija \ Akcija \ Akcija \ +0 Akcija \

Aktivist i redatelj Dario Juričan izveo je performans Pratite trag novca. Nezadovoljan je jer je Vijeće za elektroničke medije koncesiju za frekvenciju radija 101 dodijelilo tvrtki Top Radio d.o.o.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o Laucu: "Imao je objavu koja spada u politikanstvo, a ne u stručno savjetovanje" HDZ-ov kandidat za Zagreb Davor Filipović Juričan pisao HDZ-ovu kandidatu za Zagreb: "Od malog beskičmenog crva postaješ krasan leptir"

Tijekom performansa Juričan je upozorio na, kako je rekao, udruženu organizaciju i prikriveno vlasništvo nad radijskim postajama.

"To je jedna udružena organizacija koja nam ne radi dobro. Tu organizaciju/grupaciju stvorio je krajem 90-ih Miroslav Kutle". Kazao je i da je Kutle bio jedan od osnivača HDZ-a i da su krajem 90-ih tu medijsku grupaciju vodili Ninoslav Pavić i Vinko Grubišić.

"Ta je ekipa uložila veliki novac u stvaranje radijskih postaja. Nakon promjene vlasti 2000. godine, ortački ugovori isplivali su van i oni su privedeni. Na žalost, sud je odlučio da tu nema elemenata kaznene odgovornosti, pa su pušteni. Miroslav Kutle potom je izbačen iz HDZ-a, no vlasništvo tih radijskih stanica i dalje je bilo prikriveno.

Kutle je osuđen 2010. godine, no pobjegao je u BiH. Dok je Kutle bio u BiH, upravljanje radijskim postajama prepustio je studentu teologije Ivanu Juriću Kaćuniću. Postavljeni su direktori, studenti koji su postali vlasnici radijskih postaja", izjavio je Juričan. 

"2014. godine Kaćunić mijenja kaput i predaje tajno vlasništvo, navodno uglednom hrvatskom poduzetniku koji se bavi metalom i otpadom. Sve ono što se zakuhalo 90-ih danas je opet isplivalo van. Kutle sada dokazuje da je bio tajni vlasnik radijskih postaja", upozorio je Juričan. 

Opleo po Vijeću za elektroničke medije

Nezadovoljan je jer je Vijeće za elektroničke medije koncesiju za frekvenciju 101 MHz dodijelilo tvrtki Top Radio d.o.o. U sudskom registru vlasnik Top Radija jest Ivan Jurić-Kačunić, koji je neko vrijeme bio i vlasnik postaja Antena i Extra FM.

"To je jedna velika sramota, a još veća sramota je što je on nosio poklone nekim članovima Vijeća za elektroničke medije. Između ostaloga dobivali su i karte za koncerte. U međuvremenu, manipulator Plenković se pravi grbav", kaže Juričan koji proziva i Ratka Mačeka za kojeg kaže da je također bio prikriveni vlasnik radijskih postaja. 

"Zabrinjava me što našu državu za to boli jedan veliki kuki", kazao je.

Juričan je u vrećici donio novac, kojeg je pobacao i ostavio trag novca kako bi ga našao USKOK. 

Performanse je završio u Palmotićevoj 7 gdje je registrirana tvrtka Top Radija. Napomenuo je i da velike radijske grupacije funkcioniraju na način da jednu tvrtku ostave stabilnom i zdravom, a tvrtke gdje im se nalazi marketing i news "potop". 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju