Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Čista ljubav bez mrlje

"Mila za sve": Banke se oglasile o naknadi koju su uzele od donacija za malenu Milu, djed najavio osnivanje fonda

Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr)
Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Za liječenje dvogodišnje djevojčice Mile prikupljeno je više od 37 milijuna kuna, a novac i dalje pristiže. Milini roditelji odlučili su – akcija "Svi za Milu" završena je i sada počinje novo poglavlje, akcija "Mila za sve".

Traže način na koji bi višak novca preusmjerili drugoj djeci kojoj je to potrebno, ali i trajno riješili problem sa skupim eksperimentalnim terapijama i lijekovima koje ne pokriva naš zdravstveni sustav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobre vijesti iz SAD-a Hoće li se malena Mila uskoro vratiti u Hrvatsku? Otac Marin Rončević: "Dobro je i brojimo dane do povratka!" Marko Balen i Vladimir Rončević Leukemija se napokon povukla Djed Rončević otkrio hoće li se malena Mila uskoro vratiti kući: ''Njezin veseli karakter i snaga važan su dio tog teškog puta"

"Traži se neki način da se možda osnuje neki fond koji bi se zvao Mila za sve ili nešto u tom stilu, a koji bi od viška sredstava prikupljenih za nju nastavio prikupljati sredstva za tako teško bolesnu djecu pod istim uvjetima", rekao je otac male Mile Marin Rončević.

Iako je novac uplaćivan i na privatni račun Milina oca i na račun Zaklade Nora Šitum, ministar Marić otklonio je bojazan da će se uplaćenim milijunima građana okoristiti država.

"Sve ono što je usmjereno za takve namjene ne smatra se dohotkom, ne podliježe oporezivanju", razjasnio je ministar financija Zdravko Marić.

Oglasile se i banke

Banke koje zbog kratkog roka i vikenda nisu odmah prepoznale tisuće uplata kao humanitarne, novac od naknada za plaćanje ne namjeravaju zadržati. Jedna je banka najavila da će ga vratiti građanima, ali većina je taj novac već uplatila Zakladi Nora Šitum za Milu. Dio banaka te je uplate podebljao i svojim donacijama.

"Sva preostala sredstva, o njima je obaviješteno nadležno ministarstvo i nadležni gradski ured i prema njihovu naputku mi ćemo novac preusmjeriti na prvu sljedeću humanitarnu akciju koja ima oznaku 'liječenje djece'", pojasnila je Đana Atanasovska iz Zaklade Nora Šitum. 

Višak novca s računa Milina oca namijenjen je upravo novom fondu Mila za sve.

"Koji će moći puno operativnije djelovati, znači u roku od 24 sata, zato što zakon, čini mi se, zaklade ograničava i to je prilično teže realizirati", rekao je djed male Mile Vladimir Rončević.

Milin otac predlaže i da se oformi ekspertni tim koji bi onda mogao raditi vrlo brze procjene i vrlo brza kontaktiranja s inozemnim i domaćim stručnjacima.

Ministar je suzdržan i kaže kako će se sve razmatrati i vidjeti. Cijela priča koju Rončevići žele graditi mora biti baš kao i njezin početak, čista ljubav bez ijedne mrlje.

"Svi uključeni volonteri, 0 % zarade, sva priča vezano za takvo poslovanje 100 % transparentna s prikazom računa", upozorava Marin Rončević.

Sustav, svjesni su, ne može uvijek pomoći. Zato su oni odlučili pomoći sustavu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Aktualno Bolnica jednog od najbogatijih hrvatskih gradova među najvećim dužnicima, a problemi su još i veći: "Bezbolan porod ovdje je praktički nepoznanica" Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačka bolnica (Foto: Dnevnik.hr) Dubrovačka bolnica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Bolnica jednog od najbogatijih hrvatskih gradova među najvećim dužnicima, a problemi su još i veći: "Bezbolan porod ovdje je praktički nepoznanica" 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene