Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONSTRUKTIVNI RAZGOVOR

Završio sastanak dobavljača u Agrokoru: "Neće doći do obustave isporuke robe u idućim danima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Martina Dalić poručila je u ponedjeljak dobavljačima da iskoriste vrijeme dok je u Agrokoru izvanredna uprava za povećanje efikasnosti svog poslovanja te da pronađu i druge mogućnosti za plasman svojih proizvoda

Izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak sastao se danas ujutro s predstavnicima dobavljača. Tema sastanka bila su aktualna pitanja u odnosima dobavljača s Agrokorom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bitniji im od Dalić Vjerovnici o Ramljakovu odlasku: "Proces je u osjetljivoj fazi. Mislim da će doživjeti određene paralize" Gordan Jandroković (Dnevnik.hr) Vruće pitanje Uži Plenkovićev krug sastao se zbog Agrokora: ''Premijer će donijeti odluku kad za to bude vrijeme''

Dio dobavljača otišao je odmah nakon sastanka, no Ante Ramljak i prokuristica Kraša Marica Vidaković još su neko vrijeme usuglašavali izjave prije no što su izašli pred novinare.

Ramljak je kazao kako su imali vrlo otvoreni razgovor te da su dali odgovore na većinu pitanja dobavljača. Dodao je kako će nastaviti daljnju suradnju. "Neka pitanja i problemi ne mogu se riješiti, ali na većinu pitanja smo dali odgovore."

Marica Vidaković kazala je kako imaju informacije da će banke prolongirati rok po regresnim mjenicama, a dodala je i kako im je Ramljak iznio niz mjera koje se pripremaju kako bi bio riješen dio zahtjeva dobavljača. "Čuli smo od povjerenika niz aktivnosti koje se poduzimaju za stabilizaciju sustava, a radi se i na novom kreditu. Naš generalni zaključak je da moramo zajednički nastaviti na oživljavaju ovog sustava, jer je to naš zajednički gospodarski interes. Točku po točku ćemo rješavati i do tada neće doći do obustave isporuke robe, ali očekujemo da s nama redovito komunicira i rješava naše zahtjeve." Najavila je i kako će dobavljači danas poslijepodne imati sastanak s ministricom Martinom Dalić.

Ramljak je dodao kako su po njegovim informacijama banke spremne produžiti rokove dobavljačima. "Samo želimo jednak tretman s bankama. To znači da i one moraju jednako snositi eventualne troškove do kojih bi moglo doći prilikom nagodbe. Tražimo da zajednički i jednako, po principu pola-pola, snosimo trošak eventualnog otpisa, a ne da sve padne na proizvođače i dobavljače. Naš je dug naš dug, i mi ne tražimo ni od koga da nam to rješava umjesto nas", kazala je Vidaković.

Podsjetimo, u ponedjeljak je održan sastanak koordinacije proizvođača i dobavljača Agrokora, s kojeg je Ramljaku poručeno da će, ako se do 29. svibnja ne ispoštuju njihovi zahtjevi, prestati s isporukom robe koncernu.

Iz Agrokora su na to odgovorili da se ništa ne može riješiti preko noći te pozvali dobavljače na novi sastanak, a ministrica Martina Dalić poručila je dobavljačima da iskoriste vrijeme dok je u Agrokoru izvanredna uprava za povećanje efikasnosti svog poslovanja te da pronađu i druge mogućnosti za plasman svojih proizvoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene