Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Afera Lopoč': Tužiteljstvo traži pritvor i pokretanje istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg direktora gradske tvrtke SRC Jarun, Alekse Kocijana, i još trojice osumnjičenih za malverzacije oko čišćenja lopoča iz tog zagrebačkog jezera tužiteljstvo je danas zatražilo pritvor i pokretanje istrage.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je da ja na sud tijekom dana stigao istražni zahtjev u kojem se za svu četvoricu predlaže i jednomjesečni pritvor. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UOČI BLAGDANA Kradljivci vrebaju na grobljima: Policija upozorava na opasne situacije Slika nije dostupna Traži povlačenje triju prijedloga Pobuna sveučilišta: Zakon su pokušali donijeti u tajnosti

No, kako se istraga ne može pokrenuti prije nego što se osumnjičeni ponovno saslušaju, a u međuvremenu je isteklo radno vrijeme suda, četvorica uhićena zbog zlouporabe položaja i ovlasti u zatvoru će ostati do ponedjeljka.

Tada bi ih istražni sudac trebao ponovno ispitati i odlučiti o
zahtjevu tužiteljstva.

Navodne malverzacije novcem namijenjenim čišćenju jezera od lopoča dogodile su se još 2004., kada se Jarun pripremao za Svjetsko prvenstvo u veslanju. 

Za čišćenje regatnih staza zagrebačko Poglavarstvo izdvojilo je oko šest milijuna kuna, a policija u kaznenoj prijavi tvrdi da je najveći dio tog iznosa, čak 4,88 milijuna kuna završio na privatnom računu četvrtoosumnjičenog .

Policija vjeruje da je Kocijan za poslove čišćenja lopoča platio više od šest milijuna kuna tvrtki drugosumnjičenog Bojana I. koji mu je lažne račune ispostavio uz krivotvorene "građevinske dnevnike". 

Odmah po naplati, drugoosumnjičeni je temeljem fiktivnih faktura novac prebacio na tvrtku trećeosumnjičenog Željka V., a on istog dana na privatne račune Marijana Č.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo osumnjičene tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i poticanje na te zlouporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene