Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto u gradu

A gdje s klincima? Donosimo prijedloge za uzbudljivo ljeto na gradskom asfaltu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školski ljetni praznici već su iza 'ćoška', počinju 17.lipnja. No, brojni roditelji, koji nemaju mogućnosti klince poslati da dugo, toplo ljeto provedu s rođacima na Jadranu ili u seoskoj idli, nego na gradskom asfaltu, već istražuju na koji način ljeto u gradu učiniti interesantnijim.

JAVITE NAM SE NA moj.report@novatv.hr sa zanimljivim programima tijekom ljeta iz vašeg grada !

Pročitajte i ovo Ilustracija Obrana sela Krave u Francuskoj odsad mogu slobodno mukati, a dozvoljeni su i "mirisi" sela Građenje kampa Ispitani svi svjedoci Afera kampovi: I bivša službenica Neda Livljanić puštena iz istražnog zatvora

Kalendarski smo sve bliže i službenom početku ljeta, i to je jedino što nas može utješiti u ove kišovite dane. No, školski su praznici već tu, počinju 17.lipnja, a za one koji ih planiraju provesti na gradskom asfaltu izdvojili smo nekoliko zanimljivih programa, koji se nude u Zagrebu. Za neke ćete morati platiti, a drugi su pak potpuno besplatni.

Vaš školarac kao urbani Indiana Jones ? Otkrijte mu 'Divlje ljeto u Zoo vrtu'

Za program koji nudi zagrebački zvjerinjak pod nazivom Divlje ljeto u Zoo vrtu, a za koji su upisi počeli već u ponedjeljak 3. lipnja, od samog starta vlada neviđeni interes ! To i ne treba čuditi, obzirom kako školarcima nudi doista jedinstvenu edukativnu zabavu -  cijeli je program osmišljen tako da u školarcima rasplamsa istraživačku strast ! Mnogi od njih će se u Zoo vrtu prvi put susresti s istraživačkom opremom i znanstvenim metodama, pa će uz vodstvo edukatora zakoračiti u nezaboravnu avanturu u trajanju od pet dana.

Divlje ljeto u Zoo vrtu program je namijenjen djeci od završenog 2. do završenog 6. razreda. Počinje s prvim danom školskih praznika 17. lipnja, a završava 30. kolovoza. Program traje pet dana, a osim svijeta životinja i biljaka, istraživat će i maksimirsko jezero i to iz čamca, timaritelji će ih . Što sve rade timaritelji, i sami će naučiti što znači briga za životinje.U cijenu programa od 450 kuna, uključena je užina i osvježavajuća pića. Dodatno se informirajte na www.zoo.hr.

Pošaljite školarce na kampiranje - na Pešču ili Jarun

Prijave su u tijeku i za besplatni program za školarce od 1. do 6. razreda osnovne škole, od 17. do 29.lipnja pod nazivom 'Ljetni Pešča Campus'.

Program počine svaki dan u 9.30 i traje do 14.30 sati, a na Pešča Campusu djeca mogu  sudjelovati u dramskim, likovnim i plesno - sportskim radionicama. Školarci od 13 do 16 godina mogu se uključiti u teen program Campusa od 17. do 21. lipnja, koji se odvija od 10 do 14 sati i obuhvaća radionice stripa, cirkuskih vještina i dramsko novinarske radionice.

Upisi i prijave su u tijeku i traju do 14. lipnja i za ljetni kamp na Jarunu, za školarce od 7 do 15 godina. Program nudi petodnevni boravak djece u jutarnjim satima u jarunskom kampu, tijekom kojeg će se usvojiti osnove raznih sportova. Također će se odigrati turniri u odbojci, nogometu, košarci, rukometu, badmintonu, mini golfu, stolnom tenisu i trčanje štafete. Programi se odvijaju pod stručnim vodstvom kineziologa.

Ljetni kamp na Jarunu počinje od ponedjeljka, 17.lipnja i traje do 13.srpnja, s mogućnošću produljenja programa, ovisno o broju prijavljenih grupa, te zainteresiranosti korisnika. Više informacija doznajte na www.sportskiobjekti.hr.

A što ćemo s bebama i predškolcima ?

Ako imate djecu od najmlađe, pa do dobi od 6 godina, a ostajete u Zagrebu tijekom ljeta, osim standardnih ljetnih festivala za velike i male, možete isprobati i nešto novo. S početkom srpnja, svoje bebe i predškolce možete zabaviti i to na drugačiji edukativan način u programu Epo-igra. U periodu od 1. do 5. srpnja, koji je početni ljetni termin, nude se programi za djecu do godinu dana, od godine do 3 godine, te od 3 do 6 godina, a cijena je 250 kuna.

'Djeca kroz igru, kao spuživce upijaju jezike, količine i brojeve, slova i riječi, prirode, tehniku, razvijaju sluh, osjećaj za ritam i glazbu, koordinaciju pokreta, pažnju, pamćenje i koncentraciju, a usput se zabavljaju u malim grupama do 8 polaznika', pojašnjava predsjednica Udruge i autorica programa Epo-igra Petra Pompe Mandarić, magistra socio-ekonomskih znanosti sa Sveučilišta u Grazu.

Udruga Edukativni poticaj (Epo),osnovana je s ciljem promicanja potrebe ranog edukativnog poticaja, već u periodu od rođenja do škole. Program Epo-igra se provodi uz preporuku Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta,zagrebačkog Ureda za predškolski odgoj, a dodatne informacije potražite te na internet stranici www.epo-igra.com.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene