Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tužiteljstvo se pobunilo

Prihvaćena žalba: 85-godišnjak osumnjičen za pedofiliju ipak u istražnom zatvoru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Izvanraspravno vijeće riječkog Županijskog suda ipak je, nakon žalbe tužiteljstva, odredilo istražni zatvor 85-godišnjaku osumnjičenom za pedofiliju kojega je sutkinja istrage zbog dobi ranije pustila da se uz mjere opreza brani sa slobode.

85-godišnjak s riječkog područja, osumnjičen za bludne radnje nad djevojčicom, priveden je na Županijski sud u Rijeci 24. kolovoza.

Općinsko državno odvjetništvo predložio da ga se zadrži u istražnom zatvoru, ali je sutkinja istrage zbog njegove starije životne dobi i zdravstvenog stanja odlučila da se brani sa slobode uz primjenu drugih mjera opreza.

Pročitajte i ovo Nesreća na Žitnjaku, ilustracija - 1 Poginula na mjestu nesreće Građani ogorčeni nakon stravične nesreće u kojoj je poginula djevojčica: "Strah nas je. Divljanja na ovoj cesti ne prestaju"

Pročitajte i ovo Komemoracija za Ivana Šukera - 4 održana komemoracija Emotivan oproštaj od bivšeg ministra Ivana Šukera: "Svaka ti čast, bio si i ostao borac"

Mjere se odnose na zabranu posjećivanja mjesta događaja, zabranu kontaktiranja sa svjedocima i redovito javljanje policiji.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo je žalbu Općinskog državnog odvjetništva te naložilo da se 85-godišnjaka pritvori. Odluka se prosljeđuje policiji koja ga treba dovesti u istražni zatvor.

Doznaje se i da je prije nekoliko godina osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog sličnih kaznenih djela pedofilije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene