Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad Sotina

Ni nakon 32 godine neke majke nisu pronašle svoje sinove: "Za mene bi smrt bila spasenje, to vam iskreno kažem"

32. obljetnica pada Sotina - 1
32. obljetnica pada Sotina - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Tužna obljetnica u Sotinu – prisjećaju se 68-ero pogubljenih hrvatskih branitelja i civila. Većina počinitelja strašnog zločina nije kažnjena, nisu dobili sudski epilog. Obitelji i prijatelji za njih 17 još uvijek tragaju.

 

Tužna priča gospođe Verice koja već 32 godine traga za svojim sinom.

"Ja sam ga ujutro otpratila van u šest sati, niti je on nas vidio niti mi njega. Znamo da je odveden prema Negoslavcima i to je sve. Ništa, kao da je trn prašine pa ga vjetar otpuhao", rekla je Verica Rapčak, majka nestalog branitelja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković incident u Osijeku Plenković: "Ustaške pjesme pjevaju oni koji žele zlo reprezentaciji. Njihova namjera je najgora moguća"

Kada je svog Borisa posljednji put vidjela, imao je 24 godine.

"Susjedi neće da kažu ništa, to je prebolno 32 godine, 33. teće. Ja sam ostala sama tražeći dijete. Djeteta nema, a živim u 91 godini. Za mene je sve stalo. Za mene bi smrt bila spasenje. Vjerujte mi to, iskreno vam kažem", poručila je. 

Njezinu bolnu sudbinu dijele mnoge majke.

Pročitajte i ovo Djecu liječe opasnom kemikalijom - 3 prošlo godinu dana Institucije ne reagiraju na peticiju da se autističnoj djeci prestanu davati kemikalije: "Zgrozila sam se kad mi je prošlo kroz glavu da to moje dijete pije"

"Di god se grobnica otvara čekaš, misliš, uvijek si napet, u žalosti, u onome svemu", istaknula je Agneza Erdelji, majka nestalog branitelja.

Podršku i nadu obiteljima koje tragaju za najmilijima došli su dati i oni koji su svoje pronašli. Jedna od njih je i Veronika koja je oca pronašla na mjestu masovne grobnice Ovčara.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene